Pandèmia mundial

Reobren els parcs i s'autoritza la represa de l'activitat als pubs

El nou protocol per a les residències permet als usuaris sortir a fora amb mesures de seguretat

Reobren els parcs i s'autoritza la represa de l'activitat als pubsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern manté l’horari màxim de tancament dels establiments de restauració i dels pubs a la una de la matinada. Així s’especifica novament en el decret de mesures excepcionals que es va publicar al BOPA i que també afegeix la prohibició de ballar en aquests establiments. La decisió de limitar els horaris d’obertura es va prendre a principi de juny després que la policia hagués de fer nombroses intervencions en establiments que no respectaven les restriccions imposades per l’emergència sanitària arran de la Covid-19.

L’executiu també va validar ahir el nou protocol per regular les sortides a l’exterior dels usuaris dels centres sociosanitaris per garantir la seguretat i prevenció davant el coronavirus. Les mesures, que s’afegeixen a les ja existents fins ara que regulen els nous ingressos als centres, així com també la incorporació de nous treballadors, permeten definir amb exactitud els mecanismes per a les sortides a l’exterior que fins a la data no estaven permeses.

En concret, les sortides a l’exterior dels centres es podran fer sempre que es compleixin unes recomanacions, que van des del fet que les sortides es realitzin en espais controlats on es pugui dur a terme una neteja i desinfecció freqüent, fins que els usuaris vagin acompanyats dels professionals del centre i es compleixin les mesures sanitàries de caràcter general per a tots els usuaris (mascareta, rentat de mans abans i en tornar de la sortida i distància de seguretat d’1,5 metres). A més, el nou protocol permet als residents autònoms sortir sols del centre si la direcció valora que poden respectar les mesures preventives indicades. De manera paral·lela, els centres sociosanitaris poden permetre la sortida dels usuaris per anar amb els seus familiars avaluant de manera individualitzada cada cas i en compliment d’un seguit de recomanacions.

D’altra banda, l’executiu va actualitzar ahir per decret les mesures relatives a les llars d’infants. A partir d’ara, les guarderies podran ampliar el nombre d’infants fins a un màxim de deu per aula. Aquest augment només es podrà realitzar si es compleixen les mesures de seguretat amb relació al nombre de professionals i els metres quadrats de l’espai per a infants. La normativa indica que no serà necessari el canvi de roba de l'infant en arribar a la guarderia i es recomana que siguin les famílies qui ho facin diàriament. El decret recorda a les famílies que no han d’aportar les receptes d’antitèrmics que s’aportaven prèviament a la pandèmia.

REOBREN ELS PARCS INFANTILS DE TOTES LES PARRÒQUIES

Els parcs infantils de totes les parròquies van reobrir ahir després de tres mesos clausurats a causa de la crisi sanitària. Els comuns van informar a través de les xarxes socials de la fi de les restriccions imposades als espais per a nens i nenes. Algunes corporacions van recordar que cal mantenir una correcta higiene de mans.

Reobren els parcs i s'autoritza la represa de l'activitat als pubs

tracking