Afers exteriors

La companyia Cielo s'interessa per volar a l'aeroport de la Seu

La companyia Cielo s'interessa per volar a l'aeroport de la SeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova companyia aèria Cielo, amb base a Tolosa, serà una de les aerolínies que operaran a l’aeroport d’Andorra-la Seu, segons va explicar un dels fundadors, Martial Bot, que va dir que la intenció és “oferir un pont aeri fluït entre el Principat, Occitània i Catalunya amb avions d’entre 42 i 48 passatgers”.

Cielo és la tercera companyia interessada a operar a l’aeroport pirinenc, després que s’hagi conegut que el Govern està negociant amb les filials regionals Iberia i Air France per concretar les propostes després que durant els mesos de confinament es rebés la certificació del sistema.

La voluntat de la nova companyia és començar a prestar servei amb una petita flota d’avions de l’empresa francesa ATR i arribar, en un futur, a un acord amb Air France per poder fer connexions amb vols amb altres destinacions amb un únic bitllet. A banda, Air Nostrum, que opera a Lleida-Alguaire i té un acord de franquícia amb Iberia, manté converses amb el Govern andorrà per oferir vols des de la infraestructura pirinenca.

Des de la companyia Cielo, integrada per persones formades en el món de l’aeronàutica civil, asseguren que la implementació del sistema d’aproximació instrumental amb GPS ha estat clau perquè es fixessin en l’aeroport.

Actualment, estan estudiant amb ATR si la pista és suficientment llarga perquè l’avió aterri i pugui estacionar-se sense inconvenients. “Sobre el paper veiem que és possible, però necessitem fer una exploració més profunda, tenint en compte altres factors de l’entorn com el vent, el nombre de passatgers i la capacitat de l’avió”, va dir Bot. El responsable del projecte, que va confirmar que han comunicat al Govern el seu interès, va considerar que abans de començar l’activitat és necessari millorar les vies de connexió terrestres entre l’aeroport i Andorra. L’aerolínia ara per ara,però, no es planteja tenir una base aèria a l’aeroport pirinenc.

tracking