x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

La bretxa entre batlles i CSJ es fa més gran amb una nova carta de queixa

La batlle suplent va agafar ahir la baixa laboral mentre espera la sentència del TS
Casadevall presentant la que serà la nova seu de la Justícia.

La bretxa entre els batlles i el Consell Superior s'amplia

Casadevall presentant la que serà la nova seu de la Justícia.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/07/2020 a les 06:23
Cada dia sorgeix un nou afer que fa la bola més gran pel que fa a la polèmica entorn de la batlle substituta. De moment, segons ha pogut saber el Diari, Núria López va agafar ahir la baixa laboral per malaltia, la qual cosa impossibilita al Consell Superior de la Justícia (CSJ) rescindir o no renovar el seu contracte i, d’altra banda, el sistema judicial es queda amb una batlle instructora menys, una situació que està alterant l’habitual i aparent tranquil·litat del personal que treballa a l’edifici de les columnes.
Els batlles no poden amagar el seu malestar i reconeixen obertament que des que es va saber que els membres del CSJ havien decidit no renovar López han intentat reunir-se tots junts amb el president, Enric Casadevall, però se’ls va negar aquesta possibilitat i es demanar a la presidenta dels batlles, Laura Rodríguez, que fes entrega de la carta que havien firmat tots.

Ahir estava prevista una nova cita. El CSJ va demanar reunions per seccions especialitzades i els batlles van insistir a tornar-hi a anar tots junts. Finalment no s’hi van presentar però han fet arribar una segona carta per insistir en la necessitat que reconsiderin la decisió presa per tal d’evitar l’afectació del servei públic.
Fonts internes de la justícia van precisar ahir que no hi ha una bona sintonia entre determinats membres del CSJ i que això fa que a vegades es barregin afers personals.


CÀRREGA EXTRA

La situació és complicada. L’absència de la batlle suplent suposa una càrrega extra per a la resta de batlles, que ja tenen expedients acumulats a la taula als quals difícilment podran fer front. D’altra banda, si el Tribunal Superior desestima el recurs del CSJ i dona la raó a López, aquesta podrà accedir a una de les places titulars i deixarà en una mala posició el CSJ per tot aquest embolic quan precisament s’està a l’espera d’una sentència molt transcendent, que pot deixar en no-res la votació dels cinc membres del consell, que amb tres vots contra dos va aconseguir evitar la renovació de Núria López.
On tots els agents implicats coincideixen és que l’esquerda que separa la judicatura i el seu òrgan de govern s’està fent més gran en un moment molt complicat. Certament que s’han convocat oposicions per nomenar cinc batlles, però no estaran operatius en un any perquè el ministeri de Justícia s’ha negat en rodó a fer una modificació de la llei per reduir a quatre mesos el termini.

Els nous batlles necessitaran un rodatge. S’han presentat 15 candidats, dels quals 10 són advocats i la resta forma part del sistema judicial, com secretaris. Es pot produir que si hi ha secretaris que ascendeixen a batlles el dèficit de personal passi a l’escala més baixa, segons apunten fonts de la justícia. Sembla que només la sentència del TS pot acabar amb el conflicte, però no amb l’acumulació de casos.
Etiquetes
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts