x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La UE permet l'entrada dels andorrans als països membres

El Principat, Mònaco, San Marino i el Vaticà són considerats com a ciutadans de la Unió Europea en el llistat d'Estats que poden circular sense restriccions per territoris de la comunitat europea
Actualitzada 01/07/2020 a les 14:32
La Unió Europea ha publicat avui el llistat dels 15 països que són considerats com a segurs i que poden entrar a partir d'avui a estats que formen part de la comunitat europea. En aquest sentit, Andorra, Mònaco, San Marino i Ciutat del Vaticà han estat considerats com a residents de la Unió Europea i per tant no tindran cap mena de restricció de mobilitat en els territoris que formen la UE. Així mateix, el document detalla que els residents d'Algèria, Austràlia, Canadà, Geòrgia, Japó, Montenegro, Marroc, Nova Zelanda, Ruanda, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Tunísia, Uruguai i la Xina podran accedir a la Unió Europea. Tot i això, aquesta darrera està pendent de rebre la confirmació de reciprocitat per part del govern de Pequín. La Unió Europea però no deixarà accedir a ciutadans de més de 150 països considerats com a "tercers" com és el cas dels Estats Units, Rússia, tots els països d'Amèrica del Sud (menys l'Uruguai), la majora d'estats d'Àfrica i Àsia i destins turístics com Turquia, Mèxic o República Dominicana. La llista es revisarà cada dues setmanes i s'hi podrien incloure nous països.
Els criteris que la Unió Europea obliga a complir per ser considerat un país segur és tenir un nombre de casos registrats de Covid-19 en els darrers 14 dies i per cada 100.000 habitants proper o per sota de la mitjana de la UE, tenir una tendència estable o descendent del nombre de casos nous en comparació a les últimes dues setmanes, la informació disponible i fiabilitat sobre la resposta a la pandèmia i la reciprocitat.
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts