administració

La CASS suma quasi 40 milions de despesa el primer trimestre

Els ingressos arriben als 34,6 milions d’euros, un 6,5% més respecte al 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CASS ha acumulat una despesa de 39,5 milions d’euros en la branca general durant el primer trimestre de l’any, un 0,3% menys que la generada en el mateix període del 2019, segons mostra l’estat de comptes aprovat ahir pel consell d’administració.

La Seguretat Social va assumir 23,5 milions en prestacions sanitàries, que representen una baixada del 5,2% respecte a la xifra de l’any passat, i 16 milions en prestacions econòmiques per cobrir baixes, pensions d’invalidesa i d’orfenesa, que superen en un 7,8% el total dels tres primers mesos de l’any passat.

El consell d’administració va informar que els ingressos del primer trimestre són un 6,5 per cent superiors als del 2019, amb 34,6 milions provinents de les cotitzacions d’assalariats i treballadors per compte propi i 2,8 milions de les dels afiliats que estan de baixa o rebent una pensió.

Els números de la branca de jubilació revelen un augment dels ingressos del 5,2% amb 39,9 milions de les cotitzacions dels afiliats i unes despeses que creixen un 8,8% en comparació al primer trimestre de l’any passat i que s’han concretat en el pagament de 27,6 milions en pensions.

La reunió del consell d’administració també va tirar endavant la realització d’una enquesta de satisfacció als usuaris que farà l’empresa durant els mesos de setembre i d’octubre amb 450 trucades a assegurats de la CASS i 200 trucades a empreses, com també a compte propi.

En la reunió també es va aprovar l’adjudicació del concurs públic nacional per a la contractació d’un sistema de gestió de torns, cites prèvies i agendes compartides, el projecte d’instal·lació i configuració a l’empresa Andorsoft, SA. Amb aquesta adquisició van assegurar que es millora la gestió de les atencions presencials, concentrant el lliurament de tiquets de cues a la recepció, els quals es podran demanar en línia i s’informarà per aquest mitjà dels temps d’espera i dels tiquets anteriors al seu.

També es va acceptar la licitació d’un concurs públic nacional per a l’adquisició de material informàtic. En aquesta actualització es tindrà en compte la nova realitat de teletreball.

tracking