pandèmia mundial

El Remdesivir només serà administrat per a malalts molt greus

Benazet el xifra entre 300 i 500 euros per dosi i remarca que en cal administrar unes deu

Joan Martínez Benazet en roda de premsaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tractament amb Remdesivir, que s’ha demostrat útil per tal de tractar la Covid-19, només s’aplicarà en casos que siguin greus o molt greus. Així ho va explicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va dir que “cada dosi d’aquest medicament té un cost d’entre 300 i 500 euros. I cal administrar-ne unes 10 perquè sigui efectiu”, tot i que va afegir que “cal tenir en compte que s’ha d’administrar en casos que siguin molt greus per l’elevat cost que té el medicament. Igualment s’està treballant amb altres retrovirals perquè puguin fer efecte en fases anteriors de la malaltia, per exemple la hidroxicloroquina no està descartada en fases lleus o moderades i encara se n’està estudiant l’ús”.

Amb relació a la possibilitat que hi hagués una vacuna per a la tardor, el ministre de Salut no es va mostrar gaire optimista i va recordar que “per fer una vacuna es necessiten de quatre a cinc anys; ara s’han escurçat els terminis i pot estar enllestida en un any o un any i mig, però per a la tardor ho veig molt just”. Tot i mostrar-se prudent, Martínez Benazet va dir que “tenint en compte que s’hi va començar a treballar molt aviat, pot ser que a partir del gener del 2021 hi comenci a haver alguna cosa, però cal ser prudent”.

Sobre l’experiència que va compartir durant la reunió d’Alt Nivell de Ciència, Tecnologia i Innovació de la Cimera Iberoamericana, el titular de la cartera de Salut va indicar que “hem exposat el que hem fet a Andorra amb el doble cribratge poblacional, i després els cribratges a sectors determinats de la població. Hem de tenir en compte que vam tenir un nivell d’incidència per habitant com Milà o Madrid, i no se’ns va col·lapsar el sistema sanitari per la bona feina feta”.

Martínez Benazet va acabar dient que el proper cribratge poblacional que es faria seria el del centre penitenciari i que es portaria a terme “durant les properes setmanes”. Pel que fa a les dades sanitàries, el ministre de Salut va exposar que no s’havia produït cap nou contagi en els darrers dies i que els quatre casos en què el virus continuava actiu es trobaven en la recta final del procés de recuperació.

tracking