PANDÈMIA MUNDIAL

El Govern ha gastat 200.000 euros en assessorament durant la pandèmia

Govern va contractar experts jurídics i econòmics per ajudar-los amb l’elaboració de les lleis de mesures urgents

El Govern ha gastat 200.000 euros en ssessorament durant la pandèmiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va destinar prop de 204.000 euros en assessorament jurídic i econòmic per fer front a la pandèmia de la Covid-19. En concret, es van contractar cinc empreses per ajudar l’executiu amb l’elaboració de les lleis de mesures urgents que s’han aprovat durant la crisi, a més de l’assessorament puntual que va oferir l’epidemiòleg català Oriol Mitjà sobre la gestió de l’emergència sanitària a l’inici. Per la seva col·laboració durant quatre dies Mitjà va cobrar prop de 3.500 euros.

Els treballs amb un pressupost més elevat els va realitzar PricewaterhouseCoopers (PwC), a qui se li van pagar 146.075 euros pels “treballs d’assessorament estratègic al Govern en matèria econòmica amb relació a la Covid-19”. Cal destacar que per dur a terme aquesta feina es van presentar dues empreses més, KPMG i Deloitte, amb un pressupost de 119.952 euros i 97.500 sense impostos, respectivament. L’executiu va optar per la proposta de PwC tot i que era la més cara en considerar que les altres eren “insuficients amb relació a la demanda efectuada pel Govern”. L’informe del ministeri de Finances sobre la contractació directa de l’auditora destacava que “la proposta de Pricewaterhouse­Coopers recull les demandes del Govern en temps i forma i gaudeix d’una reconeguda reputació a nivell internacional, essent un dels despatxos de referència en aquesta àrea de la consultoria estratègica”.

Assessorament amb els ERTO

L’executiu també va demanar ajuda externa per l’elaboració dels textos legals relacionats amb les mesures excepcionals i urgents, especialment pel que fa als ERTO, que fins al moment no estaven regulats a Andorra. Per aquesta tasca, el ministeri de Presidència, Economia i Empresa va contractar Advocats i Consultors Associats per 17.448,89 euros. En aquesta ocasió, es va decidir no consultar altres empreses atès que l’esmentada ja col·laborava amb el Govern en altres ocasions.

Relacionat amb aquesta tasca, el ministeri liderat per Eric Jover va recórrer a la contractació de Crowe Horwarth Alfa Capital per un valor de 16.981,25 euros. En concret, l’empresa va treballar en el desenvolupament dels procediments que havia d’implantar la CASS per poder dur a terme els pagaments dels treballadors en suspensió de treball o reducció de jornada. Per aquesta contractació tampoc es van consultar altres professionals atenent la col·laboració prèvia de l’empresa.

Per part del ministeri de Justícia i Interior es va demanar l’assessorament juridicoconstitucional a Enoch Albertí amb relació al cribratge poblacional que es va fer al país. La feina es va remunerar en 4.000 euros per l’informe jurídic sobre el projecte d’avaluació epidemiològica de la Covid-19 per efectuar el cribratge, 3.000 més per l’elaboració o la revisió de la normativa necessària per efectuar-lo, i uns altres 7.000 euros per fer un informe juridicoconstitucional sobre la legislació aprovada al país en relació amb la crisi sanitària. En total, comptant els impostos escaients, la factura suma 14.630 euros.

Finalment, el cap de Govern va contractar per 5.225 euros l’advocat Antoni López pels treballs d’assessorament i de redacció del projecte de llei de mesures excepcionals i urgents per la pandèmia del coronavirus.

tracking