x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
JUSTÍCIA

El CSJ descarta canviar de parer sobre López

El PS cataloga d’“inoperant” la gestió de recursos de l’ens i en reclama la despolitització
El primer secretari del PS, Gerard Alís.

El CSJ descarta canviar de parer sobre López

El primer secretari del PS, Gerard Alís.

PS
Actualitzada 01/07/2020 a les 07:33
El Consell Superior de la Justícia (CSJ) no té cap intenció de recular en la decisió de no renovar la batlle suplent, Núria López, tot i el malestar que aquest acord ha generat en la judicatura i en altres àmbits fora del sistema judicial, com l’executiu o el grup parlamentari demòcrata. Enric Casadevall, president del CSJ, es va referir ahir per primer cop a la polèmica que ha provocat aquest afer, amb la rebel·lió de batlles i d’altres membres de la justícia que consideren que s’està fent una mala interpretació de la llei i que López tenia el dret a accedir a una de les places de batlle titular, i que veuen que a les portes de l’estiu arribarà una sobrecàrrega de feina per tots els casos que estaven sobre la taula de la batlle suplent.
“No hi ha cap intenció de canviar una decisió que ha estat adoptada per una majoria del CSJ”, va subratllar ahir Casadevall, tancant d’aquesta manera les poques possibilitats que encara existien sobre una possible reconsideració. Així doncs, per a López només queda ara l’esperança que el Superior refusi el recurs del CSJ contra la decisió de la Batllia que li donava la raó.

D’altra banda, Casadevall va voler aclarir que Xavier Sopena, degà del Col·legi d’Advocats, no és assessor de l’òrgan que presideix i que només ha estat contractat per al cas de la batlle suplent. “De fet, va acceptar treballar per a nosaltres quan encara no era degà i ara hi continua amb el recurs malgrat ser el màxim portaveu dels seus col·legues, però no és assessor nostre”, va indicar el president del CSJ.

La denúncia del PS
Paral·lelament, el primer secretari del PS, Gerard Alís, va denunciar ahir en roda de premsa “la total inoperància” del CSJ a l’hora de planificar i organitzar els recursos dels batlles. En aquest sentit, va assegurar que malgrat haver-hi prou recursos “no estan administrats de forma eficient”. “Des del CSJ haurien d’escoltar les veus discordants perquè són coneixedors pels problemes dels afectats”, va manifestar Alís, qui va subratllar que “els darrers perjudicats” seran els ciutadans.

A tall d’exemple, el dirigent socialdemòcrata va retreure el fet que “només hi haurà dos batlles d’instrucció quan en calen sis”. D’aquesta manera, Alís va sostenir que el principi de seguretat jurídica “no queda respectat” i per tot plegat va considerar que “hi haurà un major col·lapse” del que ja hi ha a la Batllia. Per aquest motiu, el primer secretari del PS va mostrar la seva “preocupació” pel conflicte existent i va recordar que la Justícia “és un pilar fonamental” de la demo­cràcia.
Per la seva banda, el president del grup parlamentari del PS, Pere López, va posar el focus tant en la preparació dels alts càrrecs que conformen l’organisme com en les persones que les van assignar en el seu moment. “La majoria governamental té un responsabilitat important en haver posat al CSJ persones que no compleixen els dos requisits necessaris: ser coneixedores de la justícia i ser independents políticament”, va etzibar López. Sobre aquesta qüestió, va apel·lar al darrer informe del GRECO en què feia referència al fet que el CSJ havia d’estar integrat, almenys la meitat, per membres directament escollits pels magistrats.

Tot i no demanar la dimissió de Casadevall, el cap de l’oposició va instar el president del CSJ “a donar explicacions públiques” sobre aquest afer. “No és més que el final d’una etapa que es veia a venir des de fa temps”, va afirmar López. Per aquest motiu, els dirigents socialdemòcrates van advocar per una reforma judicial que impliqui alhora una modificació de la Constitució perquè el CSJ sigui un òrgan “amb menys càrrega política”. En darrer lloc, Alís va assegurar que no n’hi haurà prou amb la construcció del nou edifici de la justícia per resoldre la problemàtica. “No serà la panacea”, va cloure.
  • #2 Carles
    (01/07/20 10:25)

    En una notícia anterior es deia que la membre del CSJ que representa els batlles i magistrats, des de que va entrar al càrrec, no ha mantingut cap reunió per interessar-se pels neguits d'aquest colectiu. Em sembla fort aquesta manca de treball i d'interès personal. Això ho fem nosaltres a la nostra feina i ens cau un puro. En definitiva no hi ha res a fer. Si no s'interessen pels de la casa s'interessaran per als ciutadans ..au va
    Vaja exemple. A mi se'm cauria la cara de vergonya de cobrar. . No tinc res personal contra ells, però hi ha coses que no es poden permetre i el govern les permet i el fiscal general no està no contesta. Aquí ningú es preocupa realment.  Això és el que sembla.

    Respondre
  • #1 Andorra
    (01/07/20 08:13)

    Completament d'acord. Com a mínim, tot el CSJ hauria de tenir una formació i experiència reconeguda en l'àmbit del Dret. Si realment no hi ha interessos particulars ni polítics, que es demostri amb la professionalitat, la bona gestió i comunicació, l'ús adient dels recursos, etc.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts