Política

SDP reclama "un full de ruta" per ajudar els aturats

La formació critica que el Govern no tingui preparades eines per atendre les persones que han perdut la feina o que es trobin en ERTO

Els representants d'SDP durant la roda de premsaSDP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit progressista-SDPha lamentat aquesta tarda la manca de full de ruta per part del Govern per ajudar a les persones que es troben a l'atur o que s'han vist afectades per la suspensió de contracte o bé la reducció de la jornada laboral (ERTO). El secretari d'organització, Josep LluísDonsión, ha assegurat que segons les dades ofertes per l'executiu, al maig constaven 1.761 persones aturades i que a hores d'ara encara no s'havia fet una previsió per fer front a la situació. Si bé ha recordat que el ministreGallardovaindciarque s'invertiria 1 milió d'euros per a la creació de treballs,Donsiónha recriminat que es desconegui "de quina manera es vol crear treball". A més, ha assegurat que "s'hauria d'haver pensat abans quan la xifra d'aturats era més baixa".

Per la seva banda, la també secretaria d'organització, ElisabetZoppetti, ha assegurat que moltes famílies es veuran afectades en el moment que les empreses aixequin els ERTO, ja que "molts perdran la feina". "El Govern ha proposat contractes de sis mesos però després quèpassara?" s'ha preguntat Zoppeti, qui també ha indicat que la franja d'edat més afectada han estat les persones entre 26 i 39 anys i sobretot les dones.

tracking