Pandèmia mundial

Cribratge massiu a la Comella en les pròximes setmanes

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que també es realitzarà noves proves TMA als centres sociosanitaris

El centre penitenciari de la ComellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut farà un cribratge massiu al centre penitenciari de la Comella per detectar si hi ha persones contagiades per la Covid-19.Així ho ha confirmat aquest dimarts el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, després d'assegurar que en aquesta instal·lació "no hem tingut cap cas", però esdevé un espai en el qual "s'han produït problemes seriosos" en molts països. El ministre no ha detallat la data, però ha garantit que es farà al llarg de "les pròximes setmanes" i ha explicat que es farà una nova onada de proves TMA a centres sociosanitaris. "Creiem que aquest és un dels punts en els quals hem de posar més atenció", ja que és allà on resideixen les persones "més fràgils". Martínez Benazet ha explicat que durant el doble cribratge poblacional "ja hem vist que les persones que més s'han infectat" són el col·lectiu de la gent gran, malgrat que també són les persones "que han estat més protegides".

Pel que faa l'obertura un dia abans dels parcs infantils per part del comú d'Escaldes-Engordany, Benazet ha considerat que la corporació socialdemòcrata "no ho ha fet amb cap intencionalitat", sinó que aquest avançament pot haver estat a causa d'alguna "confusió", ja que el Govern va fer coneixedors als comuns de les normatives a seguir per a la reobertura de les zones de joc infantils. El permís pel retorn a la normalitat dels parcs infantils està previst que sigui a partir d'aquest dimecres, després que s'hagi fet públic a través del Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA).

tracking