salut

La primera teràpia contra la Covid-19 costa 2.000 euros

La primera teràpia contra la Covid-19 costa 2.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tractament amb Remdesivir, el primer que s’ha aprovat per tal d’administrar en casos de pacients greus amb la Covid-19, tindrà un cost per al malalt de 2.076 euros. El fabricant de l’antiviral és la farmacèutica Gilead, que n’ha testat la seva eficàcia en casos de pneumònies greus. El fàrmac ja s’ha provat en pacients dels Estats Units i també ha rebut l’aval per ser administrat per part de l’Agència Europea del Medicament.

Amb relació a com administrar-lo, des de la companyia farmacèutica apunten que la durada del tractament és d’uns cinc dies, en què caldrà administrar un total de sis vials. No obstant això, assenyalen que en casos greus que a més a més requereixin oxigen, d’adults i adolescents fins als 12 anys, el tractament podria allargar-se fins a 10 dies.

Segons un estudi que va publicar la revista especialitzada en medicina New England Journal of Medecine, i que es feia ressò de l’estudi portat a terme amb el Remdesivir a càrrec de l’Institut Nacional de Malalties Infeccioses dels Estats Units en mil pacients, els que havien rebut les dosis corresponents de l’antiviral es recuperaven una mitjana de quatre dies abans que la resta de malalts amb circumstàncies similars. En valors percentuals, la mortalitat es reduïa en un 12%. Finalment cal destacar que amb la fixació d’un preu únic, la farmacèutica vol evitar que s’hagi d’efectuar una negociació amb cadascun dels països interessats.

tracking