Seguretat Social

La CASS frega els 40 milions de despesa en el primer trimestre

El balanç de la branca general se situa un 0,3% per sota de la xifra del 2019 i els ingressos augmenten un 6,5%

Albert Font, escollit nou president de la CASSFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CASS ha acumulat una despesa de 39,5 milions d'euros en la branca general durant el primer trimestre de l'any, un 0,3% menys que la generada en el mateix període del 2019, segons mostra l'estat de comptes aprovat avui pel consell d'administració. La Seguretat Social ha assumit 23,5 milions en prestacions sanitàries, que representen una baixada del 5,2% respecte la xifra de l'any passat, i 16 milions enprestacions econòmiques per cobrir baixes, pensions d’invalidesa i d’orfenesa, que superen en un 7,8% el total dels tres primers mesos de l'any passat.

El consell d'administració ha informat que els ingressos del primer trimestre són un 6,5% superiors als del 2019, amb 34,6 milions provinents de les cotitzacions d'assalariats i treballadors per compte propi i 2,8 milions de les dels afiliats que estan de baixa o rebent una pensió.

Els números de la branca de jubilació revelen un augment dels ingressos del 5,2% amb 39,9 milions de les cotitzacions dels afiliats i unes despeses que creixen un 8,8% en comparació al primer trimestre de l'any passat i que s'han concretat en el pagament de 27,6 milions en pensions.

La reunió del consell d'administració ha tirat endavant la realització d'una enquesta de satisfacció dels usuaris que farà l'empresa durantels mesos de setembre i d’octubre amb 450 trucades a assegurats de la CASS i 200 trucades a empreses i comptes propi.

tracking