Festivitat

Ordino celebra la missa de Sant Pere

El comú ha habilitat un envelat a l'aparcament comunal Prada del Serrat i s'ha muntat un altar amb la presència de Sant Pere

Sant Pere a OrdinoANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino ha celebrat avui la missa de Sant Pere al Serrat, un dels actes més tradicionals a la parròquia, tot i que enguany les circumstàncies han estat especials a causa de la Covid-19. La cerimònia no s'ha pogut fer a la capella de Sant Pere i s'ha hagut de realitzar a l'aparcament comunal Prada del Serrat per poder mantenir les distàncies de seguretat entre els assistents. El comú ha habilitat un envelat a l'aparcament i s'ha muntat un altar amb la presència de Sant Pere des d'on s'ha oficialitzat la missa.

Els ordinencs no han fallat a la cita. "Estic agradablement sorprès", ha indicat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, qui ha confessat que pensava que en aquesta celebració atípica de Sant Pere hi hauria molta menys gent que els altres anys. Un centenar de persones s'han aplegat a l'aparcament per seguir amb la tradició. "Penso que la gent té ganes de tornar a sortir i relacionar-se entre ells", ha comentat Mortés. A l'acte també hi han assistit diversos membres de l'equip comunal, com la cònsol menor, Eva Choy, i alguns consellers, a banda del cònsol major. Al llarg de la missa, el mossèn ha tingut en tot moment present la situació que s'ha viscut al país i ha volgut agrair la feina feta pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per la seva tasca de divulgació diària i també ha donat les gràcies al comú d'Ordino per la seva implicació amb la gent gran de la parròquia. Els assistents s'han desplaçat fins a l'hotel El Pradet, on s'ha ofert el ja tradicional aperitiu per acabar de tancar la festa parroquial. Enguany, segons ha indicat el cònsol major, la botifarrada de la nit i les falles han quedat suspeses perquè "amb totes les mesures de seguretat que s'han d'adoptar era molt complicat".

tracking