Cultura

Les Nits d'estiu als museus proposen 45 activitats

La Fundació ONCA participarà amb quatre actuacions els dies 15, 18 i 30 de juliol i el 8 d'agost

Les Nits d'estiuSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Nits d'estiu als museus, que es farà entre el 15 de juliol i el 10 de setembre, tindrà una programació formada per 45 activitats, totes elles executades per artistes del país. La nova edició s'ha presentat aquest matí, on s'ha destacat les propostes a l'aire lliure, els aforaments limitats i que moltes de les activitats del cicle seran gratuïtes. Així mateix, es recomana als assistents demanar cita prèvia per tenir controlat el nombre de participants i garantir les mesures higièniques, així com la distància social. El tècnic de Museus del ministeri de Cultura, Eduard Tarrés, ha comentat que "aquest any hem volgut fer una promoció molt important de tot el sector cultural d'Andorra", ja que totes les activitats s'han creat amb la col·laboració del teixit cultural del país.

Pel que fa al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (CAEE), es continua amb la mateixa fórmula d'organitzar visites nocturnes a l'exposició del recinte. "Enguany tenim una exposició dedicada al món de la música, i també continuem amb diverses rutes", ha comentat la responsable delCAEE, Ruth Casabella. Les activitats en aquest espai seran gratuïtes i s'espera una bona acollida, ja que "entre el 90 i el 95% dels assistents alCAEEsón gent d'Andorra".El comú d'Encamp organitzarà quatre sortides, una al juliol i tres a l'agost, on es farà un recorregut pel nucli tradicional de la vila i a Casa Cristo, de la mateixa manera que en la resta d'edicions. La sortida estrella serà la que se celebrarà el 24 d'agost a l'església de Sant Romà de Vila. Per la seva banda, l'espai sociocultural Cal Pal celebra el seu segon any al cicle de les Nits d'estiu, i ho fa gràcies a una col·laboració amb l'ONCAi amb un concert que tindrà lloc als jardins de l'edifici de la Cortinada el 15 de juliol. A més, com a activitat exclusiva, s'està acabant de preparar l'exposició 'Estripagecs', de l'artista andorrà Pere Moles, que es podrà visitar fins al pròxim mes de novembre. Tanmateix, durant els mesos de juliol i agost serà el mateix Moles qui oferirà una visita guiada per la seva mostra de manera presencial i també en 'streaming'.Des de FEDA Cultura s'han organitzat cinc sortides, i destaquen la visita al camí hidroelèctric d'Engolastersamb l'actuació del grup andorràGuitarBellowsel 21 de juliol, l'observació d'una pluja d'estels el 12 d'agost i una visita teatralitzada, també aEngolasters, prevista pel 25 d'agost. Per últim, el MuseuCarmenThyssenAndorra, que s'estrena per primer any al cicle, presenta una altra col·laboració amb l'ONCA, on s'establiran sinergies entre l'exposició 'Influencersen l'art' i els músics de l'orquestra. La finalitat és oferir al públic un recorregut a través de la música gràcies a una 'performance' en la qual es parlarà d''influencers' i músics de diferents segles.

La FundacióONCAtambé participarà amb quatre actuacions que es faran els dies 15, 18 i 30 de juliol i el 8 d'agost i que seran d'entrada lliure, però amb reserva prèvia de forma obligatòria. El Duo Mozart, format per Francesc Planella (violí) iEliasPorter (viola), interpretarà el programa 'Els duos de Mozart, petites grans obres del classicisme' i actuarà el dimecres 15 de juliol, a les 21 hores, a Cal Pal. El dissabte 18 de juliol, a les 20 hores, aquest mateix duo actuarà als jardins de l'església de Santa Coloma. Finalitzat el concert, es podrà fer una visita a l'EspaiColumba, on es podran observar els frescos originals, i a l'església on, gràcies a l'ús de les noves tecnologies, es podrà gaudir de les pintures en el seu emplaçament original a través d'unvideomapatge. Per primera vegada, músics de la jove formació andorrana participaran en les Nits d'estiu. El Trio Jonca, format per CarlotaFranch(violí), Esteve Ticó (viola) i Eloi Pérez (flauta travessera i guitarra elèctrica), actuarà al museuCarmenThyssen. Hi haurà tres passismusicalitzatsamb un programa anomenat 'Influencersinterpretats', deLullya Rolling Stones, i tindran lloc el dijous 30 de juliol, a les 20, a les 20.45 i a les 21.30 hores. El 8 d'agost, a les 20 hores als jardins de la Casa Areny Plandolit, serà el torn del Duo FontBartumeu, format per David Font (guitarra) i CarolinaBartumeu(violoncel), amb el programa Racons del Mediterrani. Durant l'actuació, la dissenyadora i il·lustradora gràfica Carol Garrido farà una demostració de pintura ràpida que se subhastarà entre els assistents.

tracking