x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

L'incendi de la capital s'ha iniciat al llit

Una dona ha patit cremades greus i un home ha estat atès per inhalació de fum pel foc en un habitatge del carrer Pompeu Fabra

Incendi en un àtic a Andorra la Vella

Els fets es van iniciar en un llit de l'habitatge

Foc al Pas de la Casa

Intervenció dels bombers aquesta nit per un foc en un habitatge al Pas

Les flames sortien pel balcó del pis

Les flames sortien pel balcó del pis

Les flames sortien pel balcó del pis

Estat de l'àtic de l'edifici del carrer Pompeu Fabra

Estat de l'àtic de l'edifici del carrer Pompeu Fabra

Estat de l'àtic de l'edifici del carrer Pompeu Fabra

Fernando Galindo
Actualitzada 29/06/2020 a les 21:02
L'incendi que ha provocat lesions greus a dues persones aquesta mitjanit en el 5è 2a de l'edifici número 2 del carrer Pompeu Fabra d'Andorra la Vella s'ha iniciat al llit, segons han pogut determinar els investigadors. La dona de 40 anys ha estat evacuada per la finestra pels bombers amb cremades importants i l'home, de 70 anys, ha estat rescatat de l'interior de l'habitatge per inhalació de fum, segons han informat els bombers. La ferida ha hagut de ser traslladada a la unitat de cremats de l'hospital Vall d'Hebron amb cremades greus i l'home resta ingressat a l'UCI de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per intoxicació de fum, segons han explicat des del centre sanitari. La parella d'afectats són un resident de nacionalitat britànica i una resident d'origen asiàtic que fa anys que viuen al Principat.
L'avís ha arribat als bombers a les 0.15 de la mitjanit alertant que sortien flames per la balconada d'un pis i quan han arribat han trobat una dona demanant auxili per una finestra de l'habitatge afectat, que ha estat rescatada pel camió escala amb cremades, segons ha explicat el cap de guàrdia del cos. Els agents han trobat a l'interior del pis un home gran que havia inhalat fum "durant poca estona" que estava conscient i que ha estat evacuat en llitera després de posar-li oxígen per la porta de la casa. Les dues víctimes han estat traslladades a l'hospital on han estat ateses i la resta de veïns de l'edifici han pogut sortir sense que s'hagi produït cap altre dany personal en l'incendi de l'àtic iniciat al llit però del que no s'ha pogut determinar com ha començat en la inspecció ocular que s'ha fet aquest matí per agents de la policia científica, que esperen a poder parlar amb la parella per tenir més detalls dels fets.

El cap de guàrdia ha detallat que els bombers han sufocat les flames tirant aigua durant mitja hora i han estat altra mitja hora treien fum de l'interior de l'edifici. El retorn dels veïns s'ha autoritzat cap a les 2.30 de la matinada, segons ha indicat la policia. El cos d'extinció ha traslladat tres dotacions de Santa Coloma i una altra de Canillo amb un total de 12 efectius que ha intervingut en l'incendi que s'ha registrat en un carrer adjacent a Prat de la Creu, on estava abans la seu de la policia. 
El responsable del servei de bombers ha indicat que el pis 5è 2a on s'ha produït el foc "ha quedat molt afectat" perquè l'incendi "ha estat de molta intensitat" i s'haurà de refer però la resta de l'edifici no ha patit danys estructurals i per això s'ha autoritzat l'entrada dels veïns aquesta mateixa matinada. El cap de guàrdia ha destacat que en la inspecció que s'ha fet en finalitzar l'extinció no s'ha pogut determinar l'origen de les flames i aquest matí els bombers han tornat al pis sinistrat a fer una nova revisió que tampoc no ha permès esbrinar les causes de l'incendi. El més probable és que es tracti d'un "incendi accidental" i la policia manté una investigació oberta sobre el cas, han comentat des del cos de seguretat.


Foc al Pas de Casa

Pocs minuts abans de l'avís del foc de la capital els bombers estaven fent una altra intervenció en ser alertats que sortia molt fum d'un habitatge del Pas de la Casa. El cap de guàrdia ha explicat que han estat avisats a les 23.50 hores de diumenge i que l'incendi estava molt poc avançat quan han arribat a l'habitatge del número 14 del carrer Sant Jordi, a l'edifici Sol d'Or, on no hi viu ningú. Els bombers han posat un ventilador de pressió a l'escala per evitar l'acumulació de fum i l'immoble ha pogut ser evacuat sense danys de cap persona i després han acabat de sufocar el petit incendi que s'havia produït en el tercer pis. Les primeres hipòtesis apunten que les flames es podrien haver iniciat per un curtcircuit a la instal·lació ele`ctrica ja que al pis s'hi està fent una mundança però no hi havi ningú en aquell moment, han precisat des del cos d'extinció.
Els bombers han desplaçat un camió del parc del Pas i un altre del de Canillo per a la intervenció de salvament que s'ha pogut resoldre amb rapidesa. L'habitatge on s'ha originat el foc ha quedat afectat per les flames i pel fum i no hi ha hagut més danys a l'edifici, segons ha afirmat el cap de guàrdia.
  • #6 Bruno
    (30/06/20 16:44)

  • #5 Bruno
    (30/06/20 16:41)

    Caxondeo va dir..
    Sr. Catxondeo,

    És va evacuar estrictament com s'havia de fer... En ser un foc situat a la última planta i havent obert el desenfumatge per tal de tenir l'escala neta de fums, només calia que la gent dels pisos inferiors continués dormint.

    Respondre
  • #4 Ramon
    (29/06/20 16:47)

    Ministre d'interior, només fan la investigació la policia i els bombers que cobren aquesta especialitat i ho tenen per llei... Aquests si que saben, cobrem però no fan la feina!

    Respondre
  • #3 Laura
    (29/06/20 16:13)

    Sònia, són dos incendis diferents. Un a Andorra La Vella i un altre al Pas de la Casa.

    Respondre
  • #2 Sònia
    (29/06/20 15:00)

    Aviam, en aquesta notícia hi han moltes incongruències...
    Primer dieu que no hi ha hagut cap víctima i després que són dos ferits greus, que ho són, lo únic que no són mortals. Em sembla prou important, no?
    Segon, dieu que han estat desplaçats fins al lloc del l'incendi dotacions del parc de Canillo i de Santa Coloma i més abaix que no, que també del Pas... en què quedem?
    Tercer, dieu que els bombers han estat alertats a les 00:15h de mitjanit i més abaix confirma el cap de guàrdia que han rebut l'avís a les 23:50h de diumenge... Sabeu quants minuts de diferència hi ha entre una dada i l'altra?
    Són 25 minuts, on en un incendi d'aquesta mena, poseu en entredit al cos de bombers, cosa que m'estranya ja que els protocols del cos són molt estrictes i l'altra i més greu, que en 25 minuts és pot arribar a crear una situació molt més greu o bé solucionar-la i sufocar l'incendi sense cap tipus de danys i víctimes.
    I l'altra i no per això menys perillosa, la redacció de la notícia...Confosa.

    Respondre
  • #1 Caxondeo
    (29/06/20 11:45)

    Van desallotjar l'edifici com van voler, con de costum.. a la mitja hora, sortia gent las balcons/finestres preguntan que passava i en veure la situació, espantats.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts