Arrencada de la temporada d'estiu

Naturlandia i Vallnord Pal-Arinsal van inaugurar ahir la campanya d’estiu, en el primer cap de setmana de circulació normalitzada a les fronteres després de la crisi sanitària

Arrencada de la temporada d'estiuVALLNORD PAL-ARINSAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturlandia i els circuits de Bike Park de Vallnord-Pal Arinsal van obrir les portes ahir amb una bona afluència d’usuaris. Una jornada en la qual les dues instal·lacions arrencaven la temporada d’estiu i que va coincidir amb el primer cap de setmana de reobertura de les dues fronteres amb normalitat després de la pandèmia de la Covid-19.

A Naturlandia l'inici de temporada ha estat "moderat" pel que fa al nombre de visitants, segons ha fet saber el parc a través d'un comunicat. Entre ahir i avui, s'han venut uns 300 tiquets per a les activitats disponibles, fet que ha servit per "tastar les impressions dels primers clients" després de la pandèmia mentre que les previsions per al següent cap de setmana són "optimistes". “La gent té ganes de fer activitats a l’aire lliure, de desconnectar, de fer coses noves, diferents i aquí troba totes aquestes experiències que es complementen amb els altres atractius del país”, ha assegurat el director del parc, Xabier Ajona.Així mateix, Naturlandia ha estrenat nou cap d'operacions. El càrrec que fins ara tenia Manuel Robles ha estat ocupat per un altre professional, que duu molts anys formant part del personal del parc, i que s'encarregarà del control, el manteniment i la gestió de les activitats exteriors de la Cota 1.600 i la Cota 2.000, segons ha pogut saber el Diari.

Pel que fa a Vallnord Pal-Arinsal, el primer cap de setmana ha rebut 1.700 usuaris al Bike Park. Els responsables de l'estació han fet un balanç molt positiu de l'inici de temporada, tenint en compte les circumstàncies per la pandèmia de la Covid-19. Els clients han gaudit de tots els circuits disponibles, inclosa la nova connexió amb Arinsal. El director de l'estació, Josep Marticella, ha destacat que ha estat una obertura “molt positiva que ajuda a tornar una mica a la normalitat i tornar a activar el moviment al país”. Així mateix, els clients han pogut fer servir el 94 per cent de les activitats del Mountain Park i un total de trenta circuits i quaranta quilòmetres de pista. A més, també han destacat la bona resposta en les zones d’activitats i de restauració per part dels vianants i, pel que fa a la Bike School, l'estació ha assolit "totes les expectatives".

Per la seva banda, des de Naturlandia es va decidir obrir les activitats de la Cota 2.000 i de la Cota 1.600, amb què van donar per iniciada la temporada, que es perllongarà fins al pròxim 13 de setembre. També van explicar que es va obrir el restaurant La Cafeteria a la cota més baixa.Els operaris han treballat establint mesures de seguretat i distanciament social, segons ha marcat el ministeri de Salut. Amb tot això, Ajona, en una entrevista al Diari, va indicar que la seva previsió és de poder arribar a ser un bon estiu, tenint en compte que “Andorra pot ser una escapada a l’estranger per als països veïns sense arriscar el capital”.

Amb tot això, el primer contacte del parc amb els usuaris va ser positiu i al llarg dels gairebé tres mesos d’estiu, a la part baixa els interessats podran gaudir de l’atracció més emblemàtica, el Tobotronc, així com de l’Airtrekk. A la cota més alta també estaran disponibles les visites al parc d’animals, amb l’espai granja i l’aula de natura. Un espai de Naturlandia, del qual s’ha de recordar que Ajona es qüestiona el futur tenint en compte que la manera com està estructurat avui en dia ha quedat obsoleta. D’aquesta manera, Ajona va indicar que es manté en contacte amb altres parcs per veure altres alternatives per desenvolupar millor la infraestructura.

Malgrat aquesta bona resposta dels turistes i que en el transcurs de la jornada es va poder veure l’avinguda Meritxell i Carlemany plena de visitants, no va ser suficient per provocar retencions a la xarxa viària. En aquest sentit, des del servei de Mobilitat van explicar que no s’havien registrat cues en cap dels dos accessos d’entrada ni de sortida del país al llarg de tot el dia. A més, van indicar que tampoc s’havien registrat incidències en cap parròquia. També des del servei van explicar que les previsions per avui es mantenien més o menys iguals que les d’ahir.

Arrencada de la temporada d'estiu

Arrencada de la temporada d'estiu

tracking