x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Donen l'alta al darrer pacient de la Covid-19 que estava ingressat a l'hospital

Només queden quatre casos actius, dels quals dos són membres del personal sanitari del SAAS
Moment en què surt de l'hospital la darrera pacient amb l'alta per Covid-19.

Rep l'alta L'última pacient amb covid-19 a l'hospital

Moment en què surt de l'hospital la darrera pacient amb l'alta per Covid-19.

SAAS
Actualitzada 27/06/2020 a les 06:26
El ministeri de Salut va confirmar ahir que la darrera persona que estava ingressada a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, a la planta Covid, a causa de la pandèmia provocada pel nou coronavirus, va ser donada d’alta. Cal recordar que el primer cas d’hospitalització per sospita de Covid-19 es remunta al 28 de febrer, en què una dona resident va ser posada en observació i aïllament a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Des de les xarxes socials del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària van celebrar l’alta del darrer pacient, però, no obstant això, van recordar que “seguim amb les mesures de seguretat i protecció per tal d’evitar que hi hagi un rebrot”. Els perfils oficials del Govern d’Andorra també es van sumar a la felicitació per aquesta alta i van puntualitzar que “ és una bona notícia que cal acompanyar amb el compliment de les mesures de seguretat per evitar possibles rebrots”.

Amb relació a la resta de dades, en el mateix comunicat, el ministeri de Salut va informar que tan sols restaven quatre casos actius al país i que tots restaven als seus domicilis. No obstant això, cal destacar que entre aquests, la meitat fan referència a membres del personal sanitari del Principat, que, després d’estar a primera línia durant la fase d’expansió de la pandèmia, és el col·lectiu que ha registrat més contagis. A més a més, cal destacar que no hi havia una xifra tan baixa de persones que patien la malaltia des de l’inici de la pandèmia. Això vol dir remuntar-se fins a l’1 de març, que va ser quan es va aïllar quatre persones amb símptomes de coronavirus.
Pel que fa als valors absoluts, cal recordar que Andorra ha tingut, fins a la data, un total de 855 casos confirmats de Covid-19. D’aquests, les persones que han pogut superar la malaltia, després de les darreres altes, s’enfilen fins a 799. No obstant això, cal lamentar les 52 defuncions que ha deixat la pandèmia al país.

 
LLEIDA NO TORNARÀ A BAIXAR A LA FASE 2
La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, va descartar que Catalunya tornés al sistema de fases, durant la seva visita a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. En aquest sentit, Vergés va confirmar que no es preveia el retrocés de la regió sanitària de Lleida a la fase 2 a causa dels rebrots produïts a la zona i a la Franja de Ponent. No obstant això, el que sí que va fer va ser parlar amb la seva homòloga aragonesa per tal de reduir al màxim la mobilitat dels treballadors temporers que ara estan immersos en la campanya de la recollida de la fruita. També va confirmar la reobertura de l’hotel Nastasi per allotjar casos de persones que hagin estat en contacte amb contagiats.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts