infraestructures

Marsol reitera la necessitat del recinte multifuncional

El Govern es reunirà pròximament per definir les inversions prioritàries

Marsol reitera la necessitat del recinte multifuncionalTONY LARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, insisteix en la necessitat de construir el recinte multifuncional. En aquest sentit, va apuntar que “és necessari per a la parròquia i per al país”, i va valorar que “ara és més necessari que mai tenir aquest tipus d’atractius perquè hem d’intentar atraure més turisme”. Així mateix, va apuntar que “el comerç cada cop té més dificultats, i ara amb el coronavirus s’ha incrementat. Ens hem de reinventar i apostar per aquest tipus d’activitats segur que ens ajudarà que el comerç segueixi sent un motor important per a la parròquia i per al país”.

Per la seva part, però, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va indicar que hi haurà una reunió amb els diferents ministeris per determinar quines són les inversions prioritàries pròximament”. A hores d’ara, només se sap que la Portalada és una d’elles i, segons va explicar el ministre, els treballs començaran tan aviat com s’adjudiqui i no esperaran que passi l’estiu. D’aquesta manera, podria ser que en l’aniversari del despreniment ja s’hi estigui treballant.

Aquestes declaracions les van fer en el marc de la presentació del primer Arbre de vent, que finalment s’ha ubicat a l’avinguda d’Enclar. El projecte va ser la proposta guanyadora de la campa­nya del Pressupost participatiu del 2018 i preveu que se n’instal·lin tres més en els pròxims dos o tres mesos a Ordino, Canillo i Sant Julià. Es tracta d’un sistema d’energia eòlica i cadascun pot produir fins a 3kW de potència instantània i 1.900 kWh en un any. L’electricitat generada es destinarà a usos públics com pot ser l’enllumenat públic.

tracking