x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de comú

Andorra la Vella porta el Govern a la Batllia per les obres de Santa Coloma

El comú reclama 270.000 euros a l’executiu que corresponen als treballs que s’han realitzat al voltant de l’escola andorrana
Un moment de la sessió del consell de comú.

La capital porta el Govern a la Batllia per les obres de Santa Coloma

Un moment de la sessió del consell de comú.

TONY LARA
Actualitzada 26/06/2020 a les 07:19
El comú d’Andorra la Vella ha iniciat un procediment judicial per reclamar 270.000 euros a Govern. Així ho va explicar ahir la cònsol major de la capital a la roda de premsa posterior el consell del comú. Marsol va detallar que aquesta suma correspon a les obres que es van fer al voltant de l’escola andorrana de Santa Coloma, al carrer de la Plana. Segons va exposar la cònsol, aquesta va ser “una de les obres més importants de l’altre mandat” i va tenir un cost superior als 800.000 euros, un import que va avançar el comú en la seva totalitat. “Hem iniciat el procediment i Govern n’està al cas”, va apuntar Marsol, per afegir que “és una qüestió que ve des de l’octubre o novembre de l’any passat, la primera carta que els vam fer arribar va ser de final de l’any passat però entre les eleccions i la Covid-19 s’ha allargat”.
Respecte al posicionament de Govern davant d’aquesta situació, va assegurar que “la voluntat política i tècnica hi és, però és una qüestió del departament fiscal de Govern”. En aquest sentit, va precisar que “l’interventor al·lega que és una obra que no era competència de l’executiu, però no se’ns va dir res en el seu moment, es va signar el conveni i tots hem fet el seguiment de l’obra”. “Ara que el Govern ens ha de tornar la part que el comú ha avançat, ens hem trobat que diuen que tècnicament no troben la fórmula”, va comentar, per reiterar que “s’ha de complir el conveni que ens han signat”.

Durant la sessió també es va donar el vistiplau a la despesa de prop de 678.000 euros que es va aprovar el 2016 i que respon a l’ampliació de les voravies de l’avinguda d’Enclar. L’import assumit pel consistori correspon al 34,1% del cost total i s’inaugurarà a mitjan setmana que ve. Marsol va destacar que “els ciutadans podran gaudir d’un circuit interessant amb una voravia molt ampla”. I va apuntar que en el passeig “hi ha dues zones de repòs i zones per fer esport i alguna cosa per als infants amb un terra tou”. “Queda una zona que li dona dignitat a l’entrada de la parròquia i potenciem que caminin els ciutadans”, va valorar, per comentar que “s’han conservat tots els arbres que hi havia i hi ha una zona verda”. Tanmateix, va exposar la voluntat del comú d’allargar les obres fins al pont de la Margineda: “Ara ens queda un tros fins al riu Enclar i ens reunirem la setmana que ve per parlar si ens autoritzarien a fer obres en aquest tros, són pocs metres i tindria un cost baix.”
D’altra banda, el comú va tancar el primer trimestre del 2020 amb un superàvit de 4,3 milions d’euros, tres dels quals corresponen a l’ingrés de la indemnització de l’incendi dels Serradells. Segons va indicar la cònsol, tot sembla indicar que el segon trimestre també es tancarà amb superàvit. “Estem bé, tenim una tresoreria important i estem sent prudents. Penso que tancarem l’any bé tot i que potser al quart trimestre és on anirem pitjor perquè és quan s’aprovarà la rebaixa de la taxa que afecta les empreses”, va considerar Marsol. Tot i això, es va mostrar optimista perquè “estan entrant coses a nivell de construcció que no estaven previstes i potser s’equilibrarà”.

 
NOU PERITATGE DELS SERRADELLS
El segon peritatge posterior a l’incendi dels Serradells es durà a terme el dia 30. Així ho va indicar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va recordar que Progec va demanar un altre informe que farà un pèrit francès. Les obres s’havien d’iniciar el dia 1 de juliol però estan aturades perquè hi ha el procés judicial en marxa. Tot i això, el pèrit ha donat permís per fer alguns treballs previs com la treta de runes de les graderies o la retirada del fals sostre, que és d’on agafarà mostres el professional. Marsol va exposar ahir que “amb la qüestió judicial esperem que les obres comencin l’1 de setembre”. Però el pèrit determinarà quines tasques es poden anar fent.
Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts