x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Els banders han rebut 21 avisos per capturar serps

El cap del cos remarca que es tracta de rèptils que no són perillosos 
Personal del comú va intentar fer-la sortir amb aigua a pressió.

Intervenció per 'atrapar' una serp a l'avinguda Meritxell

Personal del comú va intentar fer-la sortir amb aigua a pressió.

D. M.
Actualitzada 26/06/2020 a les 13:27
El cos de banders ha fet 21 intervencions aquest any per avisos de ciutadans que han vist una serp "i la xifra es duplicarà", augura el director del cos, Ferran Teixidó, perquè el 2019 es van rebre 48 notificacions per capturar rèptils i el juliol i l'agost és quan més se'n veuen. L'últim avís va ser ahir al matí per una serp que hi havia a l'avinguda Meritxell i de la que no hi ha hagut cap més notícia després que s'amagués en una escletxa dels baixos d'una botiga. Ferran Teixidó ha explicat que els banders faran alguna ronda per la zona però que el que es fa és esperar que els avisin que ha tornat a sortir i ha precisat que podria ser que no se la torni a veure perquè hagi aprofitat la nit per tornar a la natura, com succeeix moltes vegades quan són requerits que l'animal ja no hi és quan arriben "perquè per recuperar-les les hem de tenir a la vista".
El director de banders ha remarcat que "no hi ha cap cas perillós" perquè probablement es tracta "d'una cria de culebra" que són les que apareixen en aquesta època en zona urbana i ha destacat que "no és un cas excepcional" perquè habitualment tenen avisos perquè apareixen aquests rèptils en garatges, parcs infantils, a la via pública o fins i tot van haver de capturar una d'un tercer pis. I ha puntualitzat que si és un cas d'una espècie perillosa "estaríem allí fixes". Teixidó ha incidit que trobar aquests animals es pot considerar normal perquè a Andorra no hi ha gaire separació entre l'espai urbà i el natural i les serps poden passar des del clavegueram o des del riu a la zona habitada fàcilment. O des de una zona de vegetació propera a les cases i per això el director de banders assenyala que és molt important tenir net d'herbes el voltant de les zones urbanes perquè no puguin amagar-s'hi.

Ferran Teixidó ha assegurat que l'aparició de serps "no és un tema preocupant" i que els agents s'esforcen per conscienciar a la població que a Andorra hi ha rèptils i que si algú se'n troba i té dubtes ha d'avisar al cos al 148 perquè són animals que s'han de respectar. I ha recordat que les serps no es poden matar perquè moltes estan protegides i que els agents quan les capturen les tornen al medi natural i "sobretot no se les ha de tocar ni atansar-se perquè hi ha gent que intenta fer fotos". I ha insistit que qui més s'espanta davant la presència humana és la serp i que la més perillosa que hi ha al Principat és l'escurçó que és la que menys s'atansa a zones urbanes "i la més poruga i la que primer intenta marxar perquè no li va bé picar".
Teixidó ha recalcat que la societat "s'ha d'habituar a que hi ha serps perquè a Andorra és impossible no tenir-ne". Les intervencions per l'aparicio de rèptils van ser 35 el 2018 i 35 el 2017. El director de banders ha indicat que els agents no han notat que aquest any hi hagi més serps perquè hagin pogut criar més a prop per la limitació de l'activitat humana durant els mesos del confinament i ha apuntat que per aquesta època també reben molts trucades per avisar de troballes d'ocellets que cauen dels nius


Intervenció a Meritxell

Policia, banders i personal del comú de la capital van participar ahir al migdia en una intervenció que va generar molta expectació però que es va saldar sense resultats. La protagonista va ser una serp que reptava per la part baixa de l’avinguda Meritxell (a l’altura del centre comercial Super U) i que va provocar que s’alertés la policia, que va acordonar la zona. Fins al lloc també van acudir un parell d’efectius dels banders per si s’havien de fer càrrec del rèptil i personal del comú de la capital que va mirar de treure-la de l’amagatall usant l’aigua a pressió que utilitza en la neteja del carrer, sota l’atenta mirada dels vianants que s’aturaven encuriosits. I és que l’animal va acabar colant-se en l’escletxa entre el sòcol dels baixos d’un edifici i el paviment. Però l’aigua no va tenir l’efecte desitjat i la serp no va tornar a sortir a la superfície, per la qual cosa, després d’una estona de feina infructuosa, es va aixecar l’operatiu.
Des de la policia van assenyalar que havien estat alertats de la presència d’una serp d’un metre però que per les imatges que havien pogut veure no es tractava d’una espècie perillosa. Els banders desplaçats, al seu torn, van indicar que l’animal podia haver arribat al centre de la ciutat des de l’entorn natural.
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts