finances

Crèdit Andorrà defensa legalment l'acord amb Assegur

Crèdit Andorrà defensa legalment l'acord amb Assegur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crèdit Andorrà posa en relleu que l’acord que ha tancat per entrar a l’accionariat d’Assegur compleix plenament la legislació. L’entitat ho va manifestar en resposta al Partit Socialdemòcrata, que dimecres va anunciar que demanaria informació al Govern en tenir “dubtes” sobre la legalitat de l’operació. En aquest sentit, el grup financer va remarcar en un comunicat que la compra d’accions va ser presentada i autoritzada pels òrgans pertinents i que no supera el 25% del capital d’un banc en una asseguradora com apuntava el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, en la pregunta que ha plantejat a l’executiu.

Crèdit Andorrà va donar detalls sobre l’acord i va especificar que “disposa del 44,65% d’Actiu Assegurances, companyia que ha formalitzat el contracte per adquirir el 50% d’Assegur Diversos”, fet que suposa que el banc hi participa indirectament “amb el 22,32%, percentatge que es troba dins del 25% de límit que fixa la legislació” per a les companyies d’assegurances de no-vida. A més, l’entitat va explicar que Crèdit Andorrà ha adquirit el 50% d’Assegur Vida i que la llei no fixa cap límit de participació dels bancs en aquesta mena d’assegurances.

Tanmateix, va recalcar que aquesta operació de compra s’emmarca dins “de l’estratègia de buscar aliances que incrementin el valor afegit que s’ofereix als clients d’ambdues companyies, i que garanteixin el creixement futur del negoci”.

tracking