sentències

Condemnat un home a quatre anys de presó per fer contraban de drogues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha condemnat a una pena de quatre anys de presó, dos dels quals amb sentència ferma, un home que va fer contraban d’haixix i marihuana a l’illa de Sardenya, a Itàlia, l’any 2011. L’acusat, a més a més, haurà de pagar una multa econòmica de 20.000 euros, així com les despeses processals causades. També es procedirà al comís d’un vehicle particular amb matrícula andorrana.

El condemnat, amb nacionalitat andorrana, va rebre ahir la notificació del tribunal en què es va considerar responsable d’un delicte major de gran quantitat de productes estupefaents en les seves modalitats de possessió, transport i exportació. En el judici el ministeri fiscal demanava cinc anys de presó i prop de 100.000 euros de multa en concepte de responsabilitat civil. En aquest sentit, la versió de la policia i de la mateixa fiscalia és que l’autor dels fets va contractar un jove resident que estava en situació laboral delicada perquè portés quinze quilos d’haixix i marihuana amb un vehicle preparat amb un doble fons fins a un punt concret de l’illa on es faria la transacció amb el comprador del material.

El condemnat, segons fonts properes al cas, hauria aconseguit que el vehicle arribés fins a Gènova amb un ferri des de Barcelona i posteriorment a l’illa. Allà és on el jove va ser enxampat per la policia amb la droga. Amb això, el contractat va ser processat i posteriorment condemnat a quatre anys de presó per un delicte de tràfic de droga, tot i que va negar de totes les maneres possibles conèixer el contingut del cotxe.

Amb tot això, no va ser fins a la declaració del detingut a Sardenya que la policia va començar a trobar lligams entre tots dos. D’aquesta manera, en considerar que el sentenciat era el cap de l’operació, va ser detingut i va passar un total de set mesos al centre penitenciari.

tracking