pandèmia mundial

Un 'botellón' a les cinc de la matinada a Encamp aplega 50 joves per la revetlla

La policia va haver de dissoldre la multitudinària concentració i va multar sis persones

Un 'botellón' a les cinc de la matinada a Encamp aplega 50 joves per la revetllaCOMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’una cinquantena de joves van aplegar-se la nit de Sant Joan en un espai públic per celebrar la revetlla i consumir alcohol fins a altes hores de la matinada, posant així en risc les recomanacions del ministeri de Salut sobre el distanciament social. Segons van informar ahir fonts policials, els agents del cos d’ordre van haver de dissoldre un botellón pels volts de les cinc de la matinada a l’aparcament de les Feixes, situat just al costat del Funicamp de la vila encampadana.

D’aquesta manera, l’actuació policial es va saldar amb sis joves que van ser multats amb 300 euros cadascun per incomplir la llei qualificada de seguretat pública. En aquest sentit, un dels adolescents que van ser sancionats es va posar en contacte amb el Diari per expressar la seva disconformitat respecte a la intervenció de la policia. “Ens van demanar la documentació quan estàvem dins del cotxe sense molestar ningú, mentre la resta de gent estava dispersada per l’aparcament”, va assegurar el testimoni, que va insinuar si el criteri per multar es devia a una qüestió de “cognoms” o “amistats”. “És una mica injust que de cinquanta persones que hi havia només ens hagin multat a sis, quatre de les quals anàvem juntes dins d’un mateix cotxe. O es multa tothom igual o almenys que haguessin repartit una mica més les sancions”, va afegir.

Tot i ser una nit relativament tranquil·la en comparació amb l’activitat policial d’anteriors revetlles, els efectius del cos d’ordre van haver d’interposar dues sancions a locals que van infringir l’horari de tancament del negoci, fixat a la una de la matinada a causa de les mesures de seguretat per evitar la transmissió del coronavirus.

El cos de policia també va rebre un requeriment durant la nit de Sant Joan a les deu per un petit incendi motivat per l’ús dels petards, prop de l’antiga discoteca Temple Bar d’Escaldes-Engordany. El foc es va originar en un descampat i no va causar danys materials més enllà d’una “petita crema de matolls”. Així mateix, amb la col·laboració dels bombers, la policia va haver de realitzar una altra intervenció per una foguera que estava cremant sense haver estat prèviament autoritzada. A tot això també s’afegeixen cinc intervencions policials per incidents amb pirotècnia, segons va informar la policia a través de les xarxes socials.

Pel que fa al part mèdic, l’hospital va informar ahir que tres persones van haver de ser ateses, “totes lleus i donades d’alta”. Les atencions sanitàries van ser per a un menor per cremades a la mà i dos adults que van patir ferides “per petites baralles”, segons es va especificar.

Altres incidents a Escaldes

D’altra banda, la revetlla sí que va causar danys en un edifici d’Escaldes, on les bústies van aparèixer ahir a primera hora del matí destrossades pels petards. Els veïns van fer públiques fotos de l’entrada de l’immoble a les xarxes socials on es poden veure les bústies trencades a conseqüència de les bretolades. El veí que va denunciar els fets va criticar que “la diversió, malauradament, passa per trencar i liar-la el màxim possible, si no, no ens sabem divertir”.

Paral·lelament, el comú d’Escaldes també va fer públiques a les seves xarxes socials fotografies de les casetes de llibres de lectura de Sant Romà dels Vilars trencades durant la nit de Sant Joan, raó per la qual van anunciar que denunciaran els fets a la policia. Des del comú van lamentar els actes incívics de les persones que confonen vandalisme amb diversió a causa de les destrosses al mobiliari urbà.

Ferit un motorista ebri

En darrer lloc, un home de 46 anys va resultar ferit dimarts al vespre a Canillo després de patir un accident amb la motocicleta que conduïa en estat ebri per la carretera general 2, que li va provocar politraumatismes a conseqüència dels quals va haver de ser intervingut d’urgència a l’hospital durant la nit de Sant Joan. L’individu va donar un resultat positiu d’1,14 grams per litre de sang a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar. El motorista conduïa una Aprilia RSV Wille 1.000 quan va patir el sinistre al punt quilomètric 13,925 de la general 2 dins de la parròquia de Canillo i en l’accident no es va veure implicat cap altre vehicle.

tracking