Tarroch, de baixa laboral, no tornarà com a director del centre penitenciari

Té la intenció de jubilar-se i el ministre ja té al cap alguns candidats per a la substitució

Tarroch, de baixa laboral, no tornarà com a director del centre penitenciariFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, té la intenció de nomenar un nou director del centre penitenciari tan aviat com Francesc Tarroch deixi d’estar de baixa laboral. Així ho va exposar durant la reunió que va mantenir amb representants sindicalistes de l’SPA (amb el seu segon secretari Jordi Fius), en una trobada que va satisfer ambdues bandes perquè es van tractar alguns dels temes que havien provocat malestar intern entre els treballadors de la presó.

Un dels punts que més interessava l’SPA era el càrrec de director, ja que Tarroch va comunicar el febrer passat que s’acollia a la jubilació i que plegava del seu càrrec a la Comella, una pretensió que no ha pogut dur a terme encara perquè va haver de continuar per la virulència de la pandèmia i el mal moment per fer canvis a la institució. Rossell va confirmar que quan Tarroch rebi l’alta mèdica serà substituït, si bé no va voler pronunciar-se sobre altres canvis interns.

Fonts de l’SPA van explicar al Diari que va ser una reunió positiva perquè es van posar sobre la taula afers que han estat motiu de malestar, com la fugida d’un pres de la presó i els expedients que es van obrir a alguns carcellers. Les mateixes fonts van indicar que van quedar sorpresos “pel tarannà dialogant del ministre i que es van poder aclarir tots els desacords”. Això sí, Rossell els va demanar paciència fins que es pugui fer la substitució al capdavant del centre penitenciari.

Tarroch haurà estat al capdavant de la presó durant cinc anys. Va arribar-hi el 2015 des del servei de policia, on havia fet una extensa carrera professional. Ara arriba a l’edat a la qual pot retirar-se, beneficiant-se dels drets que li atorguen els anys a la policia, i malgrat que hauria pogut demanar pròrrogues anuals per continuar en exercici, hauria optat pel retir, ja que ho pot fer amb millors condicions que si ho fa a través de la nova llei.

tracking