mobilitat

L'ACA celebra l'augment de les multes en l'actualització del Codi de circulació

Considera que fer una llei marc i regular-ho a través del reglament agilitzarà la gestió

L'ACA celebra l'augment de les multes en l'actualització del Codi de circulacióACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) celebra l’augment de l’import de les sancions en l’actualització del Codi de circulació. El secretari general de l’entitat, Antoni Sasplugas, va afirmar al Diari que “era una necessitat. Avui dia és una evidència que a Andorra i a la resta del món l’ús del mòbil és la segona causa que provoca més distraccions al volant”. I malgrat que “les multes no són la millor manera d’aprendre, al cap i a la fi l’augment dels imports és l’idioma que tots entenem i la manera de conscienciar sobre la seva utilització”.

De la mateixa manera, Sasplugas va exposar que des de l’associació consideren un avenç l’entrada a tràmit parlamentari de l’actualització de la llei del Codi de circulació. El secretari general de l’ACA va indicar que feia anys que demanaven al Govern que modifiqués la legislació relativa a la mobilitat. “És una vella reivindicació, nosaltres enteníem la necessitat de tenir un document actualitzat, el que hi havia abans s’havia quedat obsolet”. I va matisar que “és la millor eina per gestionar la mobilitat al país”.

En aquest sentit, Sasplugas va manifestar que la metodologia que ha dut a terme l’executiu per actualitzar el Codi de circulació és la més adient tenint en compte les circumstàncies canviants en les quals es troba la mobilitat elèctrica. “Fer una llei marc i després regular el document a través d’un reglament em sembla la millor opció, sobretot tenint en compte que tota la part tècnica de la mobilitat canvia molt de pressa i la indústria dels vehicles elèctrics cada dia avança a més velocitat”, va exposar.

I va afegir que amb el Codi de circulació que teníem abans “sempre anàvem per darrere i tardàvem molt a realitzar canvis; quan havíem canviat una cosa ja n’havia sorgit una altra de nova, sempre anàvem a remolc”. En canvi, “amb la nova reglamentació s’agilitzaran els tràmits i ens permetrà poder actualitzar les normes i/o sancions més sovint per anar al dia i en concordança amb la resta de països”.

Sasplugas també va posar en relleu que el ministeri d’Ordenament Territorial va comptar en tot moment amb l’ACA per valorar l’actualització de la legislació. “Quan van tenir quasi enllestit el Codi de circulació ens el van facilitar perquè realitzéssim les aportacions i consideracions que creguéssim necessàries i, realment, s’han tingut totes en compte”. Així, va apuntar que des de l’entitat van realitzar petits matisos al reglament relatius a com millorar la seguretat viària al Principat. “La nostra lectura i aportació ha estat des del punt de vista de la seguretat, no hem entrat ni en les sancions ni en les qüestions tècniques, ja que a nosaltres no ens pertoquen aquestes temàtiques”, va dir el secretari general.

tracking