El PIB cau un 3,5% el primer trimestre del 2020

Els sectors més afectats són principalment els de la contrucció i serveis, i es trenca una dinàmica creixent des del 2014

La construcció no farà ERTO si s'activa el sectorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'economia andorrana ha patit una caiguda en termes reals del 3,5% en el primer trimestre del 2020, més de cinc punts per sota de la variació del mateix període que l'any passat. Així ho ha especificat el Departament d'Estadística en l'informe de comptabilitat nacional trimestral, en el qual també destaca que els sectors que s'han vist més afectats per la pandèmia han estat els de la contrucció (-4,1%) i serveis (-4,9%), amb unes caigudes del 4%. Cal recordar que aquest darrer ha suposat més del 80% del PIB en els darrers anys. Només el sector industrial i el de l'agricultura han registrat taxes de creixement lleugerament positives.

La caiguda del primer trimestre de l'any ha provocat un trencament de la dinàmica de valors positius des del 2014. Amb tot, es manté per sobre dels valors de l'economia espanyola (-4,1%) i francesa (-5,0%), i un punt per sota de la variació a la Unió Europea (-,25%). Si es considera l'economia no financera, la caiguda del PIB andorrà és del 3,7%.

tracking