x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
salut

Les noves tarifes del metge referent s'activen a partir de l'1 de juliol

Acudir directament a l’especialista suposarà un major cost econòmic per cada visita
Un metge mesurant la pressió a un pacient.

Les noves tarifes del metge referent s'activen a partir de l'1 de juliol

Un metge mesurant la pressió a un pacient.

Fernando Galindo
Actualitzada 24/06/2020 a les 06:34
El ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, va informar ahir, en roda de premsa posterior al consell de ministres, que a partir de l’1 de juliol entrarà en vigor el nou sistema tarifari per accedir a l’assistència sanitària pública. En un primer moment aquestes tarifes estaven fixades per aplicar-se a partir de l’1 de gener, però des del ministeri de Salut es va deixar un marge més ampli de temps de cara a la transició cap al nou model.
Així doncs, l’usuari que accedeixi a les consultes d’un especialista sense haver passat prèviament pel metge referent haurà d’abonar un major cost econòmic per la visita. “L’objectiu és que per acudir a un metge especialista s’hagi de passar primer per un metge referent”, va manifestar Jover.

En aquest sentit, el percentatge de participació econòmica que haurà d’assumir l’usuari que acudeixi a la consulta d’un especialista, derivat pel seu metge referent, serà del 25%, mentre que qui ho faci pel seu compte serà del 67%. Pel que fa als actes efectuats, les proves i els productes prescrits dins de la via preferent seran d’un percentatge del 25% i en el cas que l’usuari vagi per lliure, del 40%. En darrer lloc, respecte als actes de reeducació i readaptació funcional, el percentatge de participació serà del 35% per la via preferent i del 40% fora d’aquesta, segons va informar el portaveu de l’executiu.
D’aquesta manera, en la línia de continuar desplegament la via preferent, Jover va assegurar que cada derivació a un especialista es pot allargar fins a un màxim de sis visites o, en el seu defecte, un màxim de sis mesos per tractar la mateixa patologia. “A data d’avui un 85% de la població ja té assignat el seu metge referent”, va declarar el ministre. No obstant això, hi haurà tres especialitats mèdiques en les quals sí que s’aplicaran excepcions, com és el cas de la ginecologia, l’oftalmologia i l’odontologia. De totes maneres, Jover va remarcar que per beneficiar-se de la màxima cobertura per part de la CASS s’haurà de tenir igualment assignat un metge referent.

En cas de no disposar encara de metge referent, Jover va recordar que la tria es pot fer tant a la web de la parapública com directament a la consulta del doctor. “La posada en marxa d’aquest sistema té l’objectiu d’avançar cap a una millora de la qualitat, accessibilitat, eficiència i sostenibilitat de l’assistència sanitària pública d’Andorra”, va afegir el portaveu del Govern.
Cal recordar que la via preferent és l’itinerari que segueix l’usuari dins del sistema sanitari públic, que promou l’ús del metge d’atenció primària com a porta d’entrada al sistema sanitari i la coordinació entre els professionals del sector.
Etiquetes
  • #2 Gasto
    (25/06/20 07:15)

    Amb això la despesa es doblet dos vegades metge preferent dos visites mínim i dos o tres al especialista més totes les proves de nou les de metge pteferent no serveix en

    Respondre
  • #1 Andorra
    (24/06/20 09:29)

    Recordeu que hi han denuncies pendents i la hcc es una doble despesa, amb la crisi no crec que sigui el que ea necessita

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts