Flama del Canigó i de l'esperança

La plaça del Consell General va acollir l’arribada de la flama del Canigó més atípica de la revetlla de Sant Joan arran de crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Flama del Canigó i de l'esperançaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El foc és un bon símbol per a aquest període, a vegades espanta, però també significa la renovació i la purificació de les coses, com ara que estem començant a reprendre les activitats amb certa normalitat després d’uns mesos complicats”, va reflexionar la síndica general, Roser Suñé. La flama del Canigó, el símbol per excel·lència de la revetlla de Sant Joan, va arribar ahir a la plaça del Consell General de la mà dels monitors d’AINA, que la van anar a buscar a la frontera del riu Runer, ja que no sabien si seria possible anar-la a buscar directament a la muntanya. Durant l’acte, la presidenta del Centre de la Cultura Catalana, Teresa Cabanes, va posar en relleu que arran de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, “aquest és un any atípic per a tots els participants a l’acte. Malgrat això, nosaltres no hem volgut que la revetlla es perdi la part més simbòlica de la celebració, la rebuda de la flama”.

D’aquesta manera, Cabanes va manifestar que la flama estarà exposada al vestíbul del centre cultural la Llacuna d’Andorra la Vella des d’ahir fins aquesta tarda, “per no perdre l’esperit i l’ànima de la nit més curta de l’any”. L’Associació de Fallaires no va faltar a la rebuda de la flama, i tot i que no van poder encendre les falles de Sant Joan van ser els encarregats de traspassar el foc de la flama al fanalet comunal. La presidenta del Centre de la Cultura Catalana també va expressar que tot i que aquest any “li tocava a la capital ser parròquia amfitriona, atesa la crisi sanitària l’any vinent celebrarem la diada com hem realitzat cada nit de Sant Joan”.

Al seu torn, la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, va comentar que “és un honor per a la capital poder albergar la flama durant un dia i mig a la Llacuna, sobretot en un any com l’actual, en què tota la població ha hagut de patir les conseqüències de la Covid-19”. Així, va puntualitzar que la flama “dona un sentit especial a la festa que no hem de perdre, al contrari, el foc ens dona esperança per pensar que la situació tornarà a normalitat ben aviat i l’any vinent tindrem una gran revetlla”.

BOMBERS I POLICIA NO PREVEUEN DISPOSITIUS EXTRAORDINARIS PER A LA REVETLLA

Ni bombers ni policia no van dissenyar cap tipus de dispositiu especial per tal de fer front a la nit de la revetlla de Sant Joan. Així ho van confirmar al Diari ambdós cossos. No obstant això, el cap de guàrdia dels bombers d’Andorra, David Micó, sí que va dir que “hem fet una sèrie de recomanacions. Especialment amb el tema de l’hidrogel i els desinfectants de mans. Cal tenir en compte que quan s’acaben d’aplicar, durant una estona generen vapors inflamables i és perillós manipular llavors articles pirotècnics perquè es corre el risc de patir cremades”. Micó també va parlar de les mascaretes i va dir que “vam recomanar que per aquesta nit es facin servir les de cotó més que no pas les quirúrgiques, que són molt més inflamables”. Finalment, i amb relació a les fogueres, l’oficial cap de guàrdia va dir que “només n’hi ha una de gran, que és la d’Escaldes, i hem fet totes les recomanacions pertinents perquè no passi res”.

Flama del Canigó i de l'esperança

tracking