turisme

Els empresaris aposten pels vols de la Seu

La Cambra i la CEA valoren positivament l’anunci fet per Gallardo sobre la infraestructura

Els empresaris aposten pels vols de la SeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sectors empresarials del Principat van valorar molt positivament que hi hagi, almenys, dues companyies, interessades a realitzar vols ja per a la temporada d’hivern vinent des de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell, tal com va comentar el ministre d’Economia i Presidència, Jordi Gallardo.

En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, va dir que “nosaltres sempre hem apostat per l’aeroport de la Seu; és una bona notícia, encara que el que hi arribi siguin només vols regionals”. El president de la Cambra va afegir que “podrà donar servei i val la pena tirar-ho endavant. Cal recordar que en el seu moment, nosaltres ja vam ser promotors de la infraestructura i fa cinc anys també vam treballar perquè l’aeroport fos de titularitat pública”. No obstant això, Armengol va desvincular aquesta iniciativa de la que s’està promovent des de la Cambra i va recordar que l’aeroport que estan impulsant amb el de la Seu “no són comparables”.

Sobre la bonança que pot aportar l’arribada de turistes a través de la infraestructura alturgellenca també es va manifestar el president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena, que va manifestar que “és una molt bona notícia. Aquesta infraestructura és molt important perquè nosaltres sempre hem reivindicat que calia tenir més alternatives per tal d’arribar al país”. Sobre l’origen dels vols que poden arribar a la infraestructura aeroportuària, Cadena va dir que “encara que siguin vols que arribin de Lisboa, Madrid, Londres o Frankfurt, això permet ampliar el radi, i que distàncies de 1.500 quilòmetres estiguin a dues hores de viatge”.

No obstant això, Cadena també va reivindicar la necessitat de tenir alternatives perquè “si aconseguim portar turistes que estiguin a dues hores d’avió, i després per fer els darrers quilòmetres en cotxe han de fer dues hores més, tampoc no guanyarem res”. En aquest sentit, el president de la CEA va parlar de la possibilitat que es construís algun tipus d’infraestructura ferroviària que connectés el Principat amb els estats veïns, però va recalcar que “aquest punt s’ha de treballar conjuntament amb les diferents autoritats implicades”.

tracking