x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Unió Europea

Un eurodiputat dona suport a l'acord d'associació de la UE amb Andorra

Ilhan Kyuchyuk ha escrit una carta al vicesecretari general d'Assumptes econòmics i globals de la Unió Europea i Landry Riba ha agraït el suport a través de les xarxes socials
El secretari d'Estat d'Afers Exteriors, Landry Riba, en una de les reunions per explicar l'acord.

La Covid-19 deixa en 'stand by' l'acord d'associació amb la UE

El secretari d'Estat d'Afers Exteriors, Landry Riba, en una de les reunions per explicar l'acord.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/06/2020 a les 13:48
Ilhan Kyuchuk, diputat al Parlament Europeu, ha escrit una carta al vicesecretari general d'Assumptes econòmics i globals, Stefano Sannino, per mostrar el seu suport a l'acord d'associació de la UE amb Andorra, Mònaco i San Marino. A l'escrit, Kyuchyuk destaca que els permetrà assolir "una major capacitat d'accés a la Unió Europea", mantenir la seva "identitat i cohesió socioeconòmica i assegurar la seva liquiditat, la capacitat de resiliència i l'estabilitat dels respectius sistemes nacionals bancaris en cas de crisi interna o externa del país, així com tenir la garantia d'una supervisió adequada per part del Banc Central Europeu.
Kyuchyuk subratlla que durant la pandèmia de la Covid-19, Andorra, Mònaco i San Marino han cooperat amb els estats veïns i que formar part de la Unió Europea també els ajudaria a tenir més capacitat d'accés a equips mèdics essencials. L'eurodiputat afirma que la cooperació viscuda durant l'emergència sanitària "és una confirmació més dels vincles geogràfics, històrics, econòmics i socioculturals molt estrets" que hi ha entre Andorra, Mònaco i San Marino amb els països de la UE. Així mateix, Kyuchyuk demana a Saninno fins a quin punt la UE té en compte les vulnerabilitats pressupostàries arran de la pandèmia i quines negociacions poden proporcionar més oportunitats per a una visió àmplia i una millor cooperació per al futur. En aquest sentit, el secretari d'Estat d'Afers europeus, Landry Riba, ha agraït a l'eurodiputat a través de les xarxes socials el suport rebut.
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts