Sindicat

Ubach considera inacceptable l'augment del nombre d'aturats

Ubach considera inacceptable l'augment del nombre d'aturatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la Unió Sindical (USdA), Gabriel Ubach, considera inacceptable l’augment del nombre d’aturats al país arran de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus. “Nosaltres ja sabíem que això acabaria així, el Govern hauria d’haver prohibit per llei que les empreses poguessin fer fora treballadors. Si hi havia 500 persones al servei d’Ocupació abans de la Covid-19, ara s’han multiplicat per tres i n’hi ha 1.700, és intolerable”, va denunciar Ubach.

En aquest sentit, va manifestar que el nombre de persones desocupades segueix sent fals, ja que “moltes de les que es troben a l’atur no s’inscriuen al servei d’Ocupació perquè consideren que l’eina no serveix”. I va afegir que una de les demandes que van fer a l’executiu va ser “que es derivessin tots els contractes de treball a Ocupació per tenir una fotografia real de la situació al país”.

Tanmateix, el secretari general va posar en relleu que “no podem entendre com una empresa a qui el Govern li paga el 75% del sou del treballador en ERTO, la CASS i té opcions de demanar un crèdit tou pot arribar a acomiadar el personal. No s’entén”. Així, va destacar que l’executiu “ha d’admetre que alguna cosa ha fet malament, i el cap de Govern, Xavier Espot, haurà d’assumir la responsabilitat i donar la cara”.

Ubach també va comentar que des de l’USdA han ofert col·laboració en tot moment, però “el diàleg ha brillat per la seva absència i totes les demandes i recomanacions que hem fet no s’han tingut en compte”. D’aquesta manera, el secretari general va apuntar que “ens hem cansat de fer recomanacions i intentar ajudar el Govern, no serveix per a res”. I va afirmar que en reiterades ocasions el sindicat “ha demanat tenir un atur contributiu i que es creï un fons d’empresa, que podria haver ajudat a pal·liar els efectes econòmicament devastadors de la crisi sanitària. Els 400 milions que ha deixat l’executiu els pagarem de la nostra butxaca”.

tracking