Justícia

Rossell nega falta de recursos econòmics pel nombre de batlles

El CSJ assegura que compleix la llei i expressa la voluntat d’ampliar els recursos humans i tècnics

Rossell nega falta de recursos econòmics pel nombre de batllesSFGA / CARLES ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va negar ahir que la manca d’efectius a la Batllia es degui a una menor assignació pressupostària per part del ministeri durant el període de la Covid-19. “No hi ha una manca de dotació pressupostària perquè sempre se’ls han facilitat els mitjans econòmics, sinó que és una qüestió d’organització”, va al·legar Rossell, qui va recordar que és el CSJ l’encarregat “de fer els edictes i concursos oportuns” per tal de vetllar per “la gestió de la justícia”. “Quan la llei diu que hi ha d’haver 12 batlles has de preveure que aquests batlles hi puguin ser”, va afegir el ministre, que va instar el CJS a pronunciar-se.

Hores més tard, el CSJ va emetre un comunicat en el qual va assegurar que no hi ha hagut cap incompliment de la llei. “En l’actualitat el nombre de places de batlles correspon al que fixa l’article 47 del la Llei qualificada de la Justícia”, va sostenir el text. Així mateix, el document va fer referència a la voluntat d’ampliar els recursos humans i tècnics dins de l’administració amb dues places de batlles, dues places de batlles de reforç, dues places de secretaris judicials, tres places d’oficials i sis places d’administratius, així com una plaça de tècnic financer.

No obstant això, la decisió del CSJ de no renovar la batlle suplent, Núria López, ha generat mala maror en el món judicial. Segons les fonts consultades, es tractava d’una batlle “molt competent” a la qual prèviament havien intentat apartar sense haver trobat motius per expedientar-la. A dia d’avui almenys hi ha 3.000 causes pendents de resoldre per cada batlle i a la manca d’efectius s’afegeix que hi ha una magistrada en excedència i una de baixa.

tracking