x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Pastura sostenible

La tradicional benedicció del bestiar a Setúria obre la temporada d’estiu i permet posar en relleu les necessitats d’un sector que busca el relleu generacional.
Mossèn Eduard fent la tradicional benedicció del bestiar.

Pastura sostenible

Mossèn Eduard fent la tradicional benedicció del bestiar.

EDUARD COMELLAS
Actualitzada 23/06/2020 a les 07:41
La pastura és excepcional, el bestiar té molta influència sobre els ecosistemes”, expressa el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat de la Massana, Sergi Gueimonde, qui es congratula de les condicions meteorològiques dels darrers mesos. En la mateixa línia, el director d’Agricultura, Josep Maria Casals, augura un estiu en el qual el bestiar sortirà reforçat.
“Tenim una muntanya que aquest any ha pujat força perquè hem tingut aigua però també hem tingut bones temperatures i alhora no hem tingut gaires gelades de primavera”, detalla Casals. Per aquest motiu, es mostra esperançat perquè enguany es pugui preservar, més que mai, la sostenibilitat de la vall de Setúria, on ahir es va celebrar la tradicional benedicció del bestiar. “El bestiar fa tot un treball de prevenció de riscos naturals com els incendis o les allaus, primordial en un país com el nostre”, assenyala el director d’Agricultura.

Pel que fa als caps de bestiar, Casals opina que la tendència s’ha estabilitzat, ja que compten aproximadament amb “1.200 mares en l’àmbit boví amb uns 800 vedells l’any. Respecte a la Massana, Gueimonde precisa que hi ha 356 caps de bestiar, dels quals estan repartits entre boví i equí en les diferents unitats pastorals. “La de Setúria està repartida amb 260 caps de vacum i uns 25 equins”, afegeix.
Més enllà dels números, una de les assignatures pendents del sector és el relleu generacional, quelcom que es pretén potenciar a través d’una llei òmnibus que, previsiblement, estarà definida a final d’any. A través de millores de la normativa urbanística, Casals va exposar la voluntat de “construir instal·lacions més adaptades a la ramaderia actual vetllant pel benestar de l’animal”. “Però no només quan és a la muntanya, que està en excel·lents condicions, sinó també quan l’hem de mantenir estabulat a l’hivern”, va subratllar. En darrer lloc, el director d’Agricultura va advocar per les certificacions ecològiques que permetin beneficiar la producció local en un comerç “cada vegada més orientat a productes massius”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts