TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Lleure

Més places i més monitors al casal d'estiu de Sant Julià

El comú ofereix activitats setmanals als infants des de l'1 de juliol fins al 7 de setembre

Presentació de les activitats infantils d'estiu a Sant JuliàANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha obert les inscripcions per al casal d'estiu que s'estendrà de l'1 de juliol fins al 7 de setembre amb més monitors i més places per complir les recomanacions sanitàries per la Covid-19 i per atendre les necessitats de les famílies. El pas del coronavirus ha provocat que s'hagi hagut de replantejar l'organització de les activitats, però se seguiran oferint les mateixes propostes que en edicions anteriors. El sotsdirector del Centre esportiu de Sant Julià, Òscar Balcells, ha comentat que "enguany prioritzem els protocols de seguretat segons els paràmetres marcats pel ministeri de Salut" i per això es formaran unitats de convivència amb els grups de nens i monitoris en diferents horaris per tal d'evitar aglomeracions.El casal d'estiu ofereix activitats a l'aire lliure, com pot ser la pràctica d'esports, gimcanes per Sant Julià, i esportives, excursions a la muntanya o sortides a la piscina.

La cònsol menor de Sant Julià, Mireia Codina, ha explicat que per aquesta edició s'han previst més monitors i s'han obert més places "perquè tinguin cabuda tots els infants que ho vulguin i ho necessitin". En total hi haurà nou monitors i quatre responsables per mes i s'espera que arribin al voltant de 75 infants per setmana aproximadament.

Les nenes i nens d'entre 3 i 6 anys es distribuiran en unitats de convivència de fins a deu membres i aniran acompanyats de dos monitors, i pels joves d'entre 7 i 14 anys els grups podran ser de fins a quinze persones amb altres dos monitors. Per evitar la coincidència de grups en un mateix espai s'han establert tres horaris diferenciats: el primer anirà de les 8 fins a les 17 hores, el segon de les 9.30 a les 18.30 hores i, el tercer, de les 11 a les 20 hores i estarà adreçat a "pares i mares que treballen fins tard" i no poden fer-se càrrec dels fills. L'únic espai en el qual coincidiran serà al menjador escolar, però Balcells ha assenyalat que ja "s'ha establert un protocol d'entrada i sortida, així com a l'hora de dinar".

El comú ha previst tres espais per distribuir els infants i evitar contactes entre ells, que seran el Centre cultural i de congressos lauredià, el Centre esportiu i l'escola andorrana de la parròquia. Quant a l'ús de la mascareta, només caldrà que la duguin els monitors, mentre que els infants se l'hauran de posar en aquells moments on coincideixin amb una altra unitat de convivència. Així mateix, els menors de 6 anys no l'hauran de dur en cap moment.

El comú ha rebut ja vint inscripcions i a més de la via presencial al centre esportiu se'n poden fer a la web per evitar aglomeracions i contagis.

tracking