La Cimera s'ajorna fins a la primavera del 2021

Encara es treballa en el format que tindrà i no es descarta que una part sigui telemàtica

La Cimera s'ajorna fins a la primavera del 2021

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La celebració de la Cimera Iberoamericana al Principat es posposa per a la primavera de l’any vinent. Es descarta, doncs, que es dugui a terme aquesta tardor de forma telemàtica com inicialment s’havia plantejat, segons fonts consultades pel Diari. La crisi sanitària derivada de la Covid-19 va obligar a descartar que es pogués fer de manera presencial aquest any tal com estava calendaritzat i va deixar en l’aire la celebració en format virtual.

Segons les fonts, la proposta de fer-la telemàtica no suposava una rebaixa del pressupost assignat com es podria pensar, ja que la infraestructura per dur a terme les reunions de caps d’Estat de forma virtual té un cost molt elevat per garantir la seguretat de les connexions. Per contrapartida, però, la reunió no aportaria la mateixa repercussió en l’àmbit mundial que en cas de fer-la de manera presencial.

El que encara no s’ha determinat és quin format tindrà. Es treballa en diferents escenaris però no hi ha res tancat, ja que la decisió final depèn de múltiples factors, el més important dels quals és l’evolució del coronavirus tant al Principat com a la resta de països del món. En aquest sentit, segons les fonts consultades, dependrà del nombre de líders polítics que finalment confirmin la seva assistència i dels seus països de procedència. Una de les opcions és que tot i que es posposi a la primavera vinent, es faci de forma telemàtica, però tampoc es descarta que sigui presencial o que hi hagi una fórmula hibrída, és a dir, una part presencial i una altra de forma virtual. En tot cas, la decisió definitiva dependrà de la secretaria de la Cimera Iberoamericana i el Consell d’Empresaris Iberoamericans.

El coronavirus també ha influït en el calendari previst per a les reunions ministerials prèvies a la Cimera. La propera se centrarà precisament en la lluita contra la pandèmia i les seves conseqüències i tindrà lloc el 30 de juny vinent de forma telemàtica. La reunió comptarà amb la participació de ministres i altes autoritats en matèria de ciència, tecnologia, innovació i salut dels 22 països que integren la Conferència Iberoamericana.

tracking