x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Govern reobre els parcs infantils

Salut autoritza incrementar el nombre de nens dels grups de convivència de les activitats de lleure
Els parcs infantils estan tancats des del 14 de març

Els parcs infantils estan tancats des del 14 de març

Els parcs infantils estan tancats des del 14 de març

Fernando Galindo
Actualitzada 23/06/2020 a les 19:11
Salut rebaixa les restriccions imposades per la pandèmia mundial per evitar la propagació de la Covid-19 i el consell de ministres ha aprovat avui la reobertura plena dels parcs infantils amb accés a les zones de mobiliari i activitats per als nens. La reobertura es permet amb la recomanació de mesures d'higiene amb la neteja de les mans per als usuaris i amb ús de mascareta i serà efectiva quan es publiqui el decret al BOPA, segons ha anunciat el ministre Portaveu, Eric Jover, aquesta tarda. Govern demana als comuns que extremin la neteja d'aquestes zones tancades des del 14 de març i reclama als usuaris responsabilitat per netejar-se les mans abans i després d'usar les instal·lacions i per evitar aglomeracions i permet també la reobertura de les fonts dels parcs o d'altres espais públics.
La millora de la situació epidemiològica porta el Govern també a permetre incrementar la xifra de nens que poden formar una unitat de convivència en les activitats de lleure previstes per a l'estiu. Els grups fins a 6 anys poden aplegar 15 infants i els de més de 6 anys poden arribar a 20 integrants, segons ha informat Jover, i s'han de seguir les mesures establertes perquè no hi hagi interacció entre grups, ni per fer activitats ni per compartir espais com el menjador, i que en les unitats estables hi hagi sempre els mateixos adults, així com seguir els protocols d'entrada i sortida amb separació d'usuaris.

El ministre ha destacat que només hi ha 6 casos actius de persones amb coronavirus, dues de les quals són professionals sanitaris que estan en aïllament domiciliari, i hi ha un  ingressat a planta a l'hospital. El total de casos es manté en 855 sense nous contagis des de la setmana passada i hi ha un afectat més recuperat amb un global de 797 pacients curats de la infecció del SARS-CoV-2.
Jover ha indicat que després d'haver aplicat criteris d'extrema prudència el Govern començarà a relaxar les mesures també del 50% de capacitat que s'apliquen al transport públic en augmentar la demanda del servei per la reactivació econòmica.
  • #3 Mònica
    (24/06/20 12:17)

    Els nens no poden anar al parc a jugar ni a l'escola a estudiar perquè és un focus de contagi. Però si poden anar al bar o restaurant a berenar amb els amics, companys de classe, etc. No m'acaba de quadrar...

    Respondre
  • #2 Daniel
    (23/06/20 19:41)

    Tard, malament i mai, com sempre, esperant les ordres d'Espanya.

    Respondre
  • #1 Laura
    (23/06/20 18:43)

    Una mica tard!! Els nens ja fa dies que juguen junts fora dels parcs. Aneu a les places, als camps d'eort, a Pal, a Engolasters ...
    Menys a les escoles (no fos el cas) a tot arreu.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts