TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Educació

Gallardo presenta el reglament dels plans d'ocupació i formació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va presentar ahir durant la reunió del Consell Econòmic i Social (CES) el reglament que desenvolupa els plans d’ocupació i formació que el Govern està treballant per donar resposta i cobertura a les persones que es troben en situació de desocupació involuntària, en el context de l’emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus.

Així mateix, amb la voluntat de fomentar el diàleg i fer extensibles els principals eixos d’actuació de l’executiu en matèria laboral en el marc de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, el titular de cartera de Presidència va explicar els detalls del programa de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic, el qual s’haurà de sumar al pla per al sector privat que el ministeri està elaborant de forma paral·lela. Tanmateix, el ministre Gallardo va manifestar que els mateixos plans poden arribar a tenir un component formatiu en funció de les necessitats que presenti cada cas i en funció de les opcions que requereixi la persona que ho sol·licita.

Cal recordar que el Consell Econòmic i Social va crear-se a principi d’aquest exercici amb la voluntat de constituir formalment un fòrum entre els agents socials del país en àmbits com ara el laboral, l’ocupacional i els socioeconòmics. De fet, l’òrgan està format per representants del Govern, de les organitzacions sindicals i patronals, i agents socials i econòmics, especialment empresarials. Precisament, el diàleg entre els diferents agents va ser un dels punts que va voler destacar el ministre.

No obstant això, cal recordar que en reunions anteriors del fòrum, els representants dels empresaris i els dels sindicats havien discrepat sobre la manera com s’havien tirat endavant les mesures relatives a la suspensió temporal de contractes de treball i sobre la quantitat de diners que l’executiu hi va destinar.

tracking