Infraestructures

El Govern afirma que hi ha dues companyies que volen operar a la Seu

L’executiu almenys ha mantingut converses amb Air Nostrum, Vueling i Air Europa

El Govern afirma que hi ha dues companyies que volen operar a la SeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha dues companyies que estan interessades a operar vols des de la Seu d’Urgell per tal de portar turistes a Andorra. Així ho va confirmar el ministre de la Presidència, d’Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la presentació de la campanya per tal de fomentar el consum intern presentada ahir. En aquest sentit, Gallardo va afirmar que “hi ha dues companyies que volen realitzar vols a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell”. Sobre la procedència de les diferents aerolínies, el ministre va comentar que “n’hi ha una que és francesa i una altra que és espanyola”. Segons ha pogut saber el Diari, el Govern hauria parlat amb Air Nostrum, Vueling i Air Europa, però no s’ha pogut confirmar amb quina estan les negociacions més avançades.

Amb relació a com havien arribat aquests contactes, el ministre d’Economia va dir que “una d’aquestes companyies va contactar amb nosaltres, directament, quan va sortir publicat que el sistema d’aterratge per GPS ja estava funcionant plenament. Pel que fa a l’altra, que és espanyola, hi vam contactar nosaltres, en el marc de les diferents gestions que estem portant a terme per tal de poder treure el màxim rendiment de la infraestructura”. El ministre va afegir que “les dues companyies han vist possibilitats”.

En aquest sentit, Gallardo va recordar que “tenim un conveni amb la Generalitat, que ens permet participar en les diferents decisions que es prenen entorn a l’aeroport a través de la comissió mixta de gestió”. No obstant això, el ministre va dir que “aquestes són les companyies amb qui hem pogut contactar des d’Andorra, però hem de tenir en compte que la part catalana i espanyola de la gestió també ha fet feina i ha fet les seves gestions per tal de poder potenciar la infraestructura.

Cal recordar que la setmana passada Joan Viladomat, president de Grandvalira, va posar sobre la taula la possibilitat que arribessin turistes al Principat aquesta temporada d’hivern utilitzant l’estació aeroportuària de la Seu. En aquest sentit, el titular de la cartera d’Economia no va voler posar dates, però va dir que “s’està treballant per tal que pugui estar disponible aquesta temporada”. No obstant això, el ministre va recordar que “l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell és una inversió estratègica i de país, i que cal la implicació tant del sector públic com del privat per tal de treure-li el màxim rendiment. El que hem de fer és sumar esforços tots els actors implicats per poder potenciar al màxim la infraestructura”. Així doncs, va recordar que l’Empresa Familiar Andorrana estava plenament implicada en el desenvolupament de les possibilitats de l’aeroport.

tracking