Pandèmia mundial

Dues comarques de la Franja de Ponent tornen a la fase 2 després de patir un rebrot

Dues comarques de la Franja de Ponent tornen a la fase 2 després de patir un rebrot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de Cinca Mitjà, Baix Cinca i la Llitera, d’Osca, retrocedeixen a la fase 2 de la desescalada per diversos brots que s’han produït els últims dies en diferents localitats com Binèfar, Saidí, Fraga i Montsó. Així ho va anunciar la consellera de Sanitat d’Aragó, Sira Repollés, i el director general de Salut Pública del govern d’Aragó, Francisco Javier Falo, en una roda de premsa celebrada ahir en la qual van detallar que s’ha emès una ordre, en col·laboració amb el ministeri de Sanitat, per executar la mesura.

El retrocés d’aquestes comarques a la fase 2 de la desescalada implica la modificació d’aforaments al cinquanta per cent a l’interior dels establiments d’hostaleria sense accés a barra, un terç de l’aforament en piscines i mesures de distanciament social. També des de l’executiu autonòmic han recomanat limitar els desplaçaments cap a i des d’aquestes zones, però van recordar que aquesta qüestió “no deixa de ser una recomanació”, que el govern regional no té la capacitat de limitar la mobilitat.

Tanmateix, la consellera aragonesa va manifestar que si les condicions epidemiològiques del nou rebrot exigissin la necessitat d’haver d’establir i prendre mesures “més dràstiques en el sentit de limitar la mobilitat, ens dirigiríem a l’executiu central espanyol perquè iniciés els tràmits per arbitrar els protocols oportuns per poder tenir les eines per exigir aquesta limitació de mobilitat entre comarques d’una mateixa província”.

tracking