x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Contractació d'aturats al sector públic entre 1 i 6 mesos pel salari mínim

Govern destina 800.000 euros a pagar els salaris i les cotitzacions dels desocupats
El ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d'ahir.

Jover celebra una davallada de la mobilitat

El ministre portaveu, Eric Jover, durant una roda de premsa

SFG
Actualitzada 23/06/2020 a les 19:15
El Govern ha aprovat avui el programa de foment de l'ocupabilitat per contractar aturats al sector públic en períodes des d'1 a 6 mesos amb una retribució del salari mínim. El ministre Eric Jover ha exposat que hi ha un fons de 800.000 euros que es pot ampliar si és necessari que es destinarà a cobrir els sous i les cotitzacions d'aquests desocupats que treballaran en l'Administració general, la de Justícia, el Consell General, les parapúbliques, les societats públiques o les entitats socials sense afany de lucre. I ha afegit que el finançament del programa "no ha de limitar" que es pugui desenvolupar ja que es podria ampliar la dotació sempre que les administracions i les entitats trobin els llocs de feina adequats per a aquestes persones que formen part dels 1.761 que estaven inscrites fins a final de maig al servei d'Ocupació o les que es puguin anar afegint. Per facilitar les contractacions del programa vigent fins al 31 de desembre el Govern ha eliminat el requisit que hi havia de portar 45 dies inscrit com a desocupat per poder-se acollir a aquest tipus de programa i no han d'haver rebutjat cap oferta de treball en els últims tres mesos.
Les contractacions inclouen també persones amb algun tipus de discapacitat que poden tenir una jornada laboral més curta i menys remuneració i el ministre ha explicat que els comuns no hi poden participar en aquest programa per les condicions que fixa la Llei de la Funció Pública del 2019 que no és compatible amb acollir les administracions comunals. Alhora ha precisat que les corporacions parroquials poden trobar fòrmules pròpies per implementar programes d'aquest tipus i contractar desocupats.

Jover ha assenyalat que a partir d'ara els empresaris poden fer els canvis als ERTO que necessitin per via telemàtica a la web treball.ad i ha destacat que així serà més àgil el contacte amb l'administració per a les empreses que vulguin per exemple aixecar les mesures de suspensió temporal del contracte laboral o de reducció de la jornada sobre part de la plantilla i s'eviten errors en complimentar els formularis.

Arribada de turistes
Eric Jover ha manifestat que el Govern considera "esperançadores" les dades de mobilitat que s'estan registrant per les fronteres, especialment per la del Pas de la Casa, com a indicador de la recuperació de l'activitat turística amb les conseqüències positives que té per a tota l'economia el retorn dels visitants. El ministre ha recalcat que l'arribada de turistes francesos durant la primera quinzena del juny, quan es va autoritzar la sortida des de territori gal, ha estat un 59% superior a la registrada el mateix període del 2019 i ha argumentat que aquest increment respon "a que la frontera ha estat tancada però també al turisme de proximitat". I ha recordat que aquesta serà l'opció de moltes persones perquè la pandèmia del coronavirus ha provocat que no es pugui viatjar de la mateixa manera que abans i és l'atractiu que vol oferir Andorra als ciutadans espanyols i francesos. El moviment al punt fronterer del riu Runer dona de moments xifres similars a les de l'any passat, ahir va ser un 2% inferior l'entrada de vehicles, i Jover ha assegurat que "podem considerar que es va normalitzant" l'arribada de turistes i recuperant l'economia.
  • #3 URSS dels Pirineus
    (23/06/20 21:00)

    Molt mal. Anem cap al suicidi.

    Respondre
  • #2 Neocons
    (23/06/20 19:43)

    Contractació indiscriminada de mà d'obra barata, quan els diners produeix més amb l'especulació que amb la feina, es podreix tot ...

    Respondre
  • #1 Bravo govern
    (23/06/20 18:52)

    Bravo govern un més de contracte i sortim de la pobresa!, quin desastre lleigi una notícia aixis, ara per la sprint cimera milions a dojo, gent de 45 cap dalt ruïna total portant desde la crisi del 2008 engreixant la pobresa al pais però lo de ara serà digne de un titular internacional

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts