pandèmia mundial

Un viatge a la solidaritat

Alumnes de quart de segona ensenyança de Santa Coloma han donat 11.000 euros a organitzacions solidàries. Els diners són del viatge de final de curs.

Un viatge a la solidaritat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sovint tenim el costum d’estigmatitzar les generacions més joves sobre la pèrdua de valors i la poca companyonia que va creixent en la societat actual. Però no tots són així. Una mostra clara d’aquesta solidaritat és la decisió dels alumnes de quart de segona ensenyança de l’Escola Andorrana de Santa Coloma. Han decidit donar 5.500 euros a Càritas i 5.500 euros més a Creu Roja. I el més curiós és que els diners eren per al seu viatge de final de curs a Sardenya, Itàlia.

“Un viatge així no es fa sempre. És una manera de tancar una etapa” diu Eva Ramos, mare d’un dels alumnes i representant de pares de la junta d’escola. “Molesta perquè estàs molt temps preparant la sortida i l’esperes amb moltes ganes” al·lega en Joan Alonso, alumne de quart que havia d’anar al viatge.

Era una setmana idíl·lica amb sortides aquàtiques diàriament i el més importat: una norantena d’alumnes que finalitzaven l’escolarització obligatòria i que haurien gaudit de cincs dies de companyonia i diversió, sobretot. “Ara mateix estaríem allà. A diferència d’altres anys que s’hi anava en vaixell, vam aconseguir anar-hi amb avió per guanyar temps a l’illa” explica Iban Gorrochategui, tutor.

Un quinto, venda de butlletes i moltes altres activitats per buscar el finançament perquè el viatge els sortís a un cost reduït. El preu total era d’aproximadament 500 euros per persona. “Hi ha alguns alumnes que només havien de pagar 50 euros” al·lega Patricia Barneda, que també és tutora de quart.

Però finalment la Covid-19 ha trencat els esquemes de la població en general i el viatge no ha estat una excepció. “Va ser una idea dels alumnes de fer un acte benèfic” reitera Barneda. “Amb els diners que havíem aconseguit vam considerar que podíem aportar-ho a dues entitats andorranes amb les quals col·laborem” afegeix Alonso. “Això diu molt d’ells i és d’admirar tenint en compte que tenen 15 i 16 anys i que ho hagin tingut tan clar des que se’ls va notificar que el viatge quedava cancel·lat” expressa Ramos.

Tot i això s’han guardat aproximadament uns 100 euros per persona perquè consideren que de cara al setembre podran organitzar una minisortida o “ni que sigui un dinar o un sopar entre professors i alumnes” explica Gorrochategui.

Sigui com sigui, si els alumnes de quart normalment recorden quart pel viatge, “els nostres fills el recordaran com el no-viatge” diu Ramos. Ara bé, l’aprenentatge que han fet ja no els el treu ningú.

tracking