Sis mesos condicionals per falsificar receptes

Condemnat un exalt càrrec del comú d’Escaldes que haurà de fer dos anys de tractament per no entrar a la presó

Sis mesos condicionals per falsificar receptes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Batllia va condemnar ahir a sis mesos de presó condicional un exalt càrrec del comú d’Escaldes-Engordany per falsificar receptes per aconseguir productes psicotròpics legals. La pena està qualificada a fer un tractament durant dos anys a la unitat de conductes addictives per la seva addicció als productes hipnòtics.

L’home va ser detingut dissabte passat junt amb la seva parella per falsificar prescripcions mèdiques. L’exalt càrrec escaldenc feia temps que s’estava tractant a la unitat de conductes addictives (UCA) de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per aquesta addicció que està considerada com una malaltia. El processat va ser condemnat ahir a la tarda per ordenança penal i el batlle va tenir en compte la seva addicció a les benzodiazepines a l’hora de dictar la pena.

L’home va ser processat per un delicte de falsificació de documents i per un delicte contra la salut pública. Tal com ha pogut saber el Diari, l’addicció de l’acusat s’hauria agreujat durant els mesos de confinament provocats per la pandèmia del coronavirus i l’home hauria optat per falsificar les receptes del psiquiatre que el tracta a l’UCA amb l’objectiu d’aconseguir una dosi major que la que ja tenia prescrita. Cal destacar que si el processat no compleix el tractament imposat pel batlle, encara que només sigui en una ocasió, haurà de complir la pena completa a la Comella.

Tanmateix, fonts policials van informar el Diari que van rebre l’avís del delicte a través del ministeri de Salut, quan un psiquiatre va detectar l’adquisició del producte amb receptes fraudulentes en diverses farmàcies i va informar dels fets l’UCA.

Fonts mèdiques consultades consideren molt greu el fet de falsificar receptes, però manifesten que la condemna de dos anys de tractament és més adient que ingressar a la presó. Quant al motiu de la falsificació, les fonts descarten que ho fes per obtenir un rèdit lucratiu i mantenen que volia els hipnòtics per a consum propi.

LA POLICIA DETÉ UN HOME PER AGREDIR LA SEVA PARELLA

El cos de policia ha detingut un home per violència de gènere després d’agredir la seva parella. Segons van manifestar des del cos, els agents van ser requerits a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell divendres a la tarda després que el centre mèdic activés el codi lila de violència de gènere. Una patrulla del cos d’ordre es va desplaçar al lloc dels fets i va poder verificar que les lesions físiques que tenia la víctima eren compatibles amb una agressió per violència de gènere. Arran de la investigació efectuada pels agents després de la intervenció, van poder localitzar l’acusat de maltractament i, conseqüentment, el van detenir i el van traslladar a l’edifici administratiu de l’Obac. L’arrestat va passar a disposició judicial ahir a la tarda davant del batlle de guàrdia.

tracking