x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Reunió extraordinària de la Conferència Iberoamericana per la Covid-19 el 30 de juny

La trobada se celebrarà telemàticament i comptarà amb la participació de ministres i altes autoritats en matèria d’innovació i salut
Voluntaris realitzant proves a Andorra la Vella.

Més peticions per fer tests als laboratoris privats

Voluntaris realitzant proves a Andorra la Vella.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/06/2020 a les 17:16
La Secretaria Pro Tempore d’Andorra (SPT) i la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) continuen avançant en les activitats preparatòries de la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que organitza Andorra. El proper acte serà la reunió extraordinària d’alt nivell de Ciència, tecnologia i innovació contra la crisi del coronavirus, que tindrà lloc el 30 de juny. La trobada, que se celebrarà comptarà amb la participació de ministres i altes autoritats de ciència, tecnologia, innovació i salut dels 22 països que integren la Conferència Iberoamericana. El context generat per la crisi sanitària provocada per la Covid-­19 és l’eix central que ha dut la Presidència d’Andorra a inserir en el calendari d’activitats aquesta reunió extraordinària d’alt nivell. Un dels objectius d'aquesta trobada també serà posar de relleu el fet que els països iberoamericans compten amb una destacada comunitat científica i amb capacitats tecnològiques per a la innovació, i que cal que hi hagi una col·∙laboració per incrementar la capacitat per fer front a la situació provocada pel virus. 
La reunió girarà al voltant de tres eixos temàtics principals. En primer lloc, investigació biomèdica, intel·ligència artificial i salut pública. En segon lloc, innovació tecnològica i reprogramació industrial, i finalment, societat digital. 

La reunió facilitarà que ministres i altes autoritats puguin compartir les principals línies d’actuació que estan desenvolupant per combatre la Covid-­19 i pal∙liar els efectes de la pandèmia. També es pretén que la posada en comú de la feina feta i del coneixement adquirit serveixi per identificar els reptes comuns i les oportunitats per a la cooperació entre països de la Conferència Iberoamericana, i que es puguin plasmar en accions i activitats concretes. El resultat de la reunió es recollirà en unes conclusions amb les aportacions de les diferents delegacions participants i que seran considerades un ‘input’ per a la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern. 
Etiquetes
  • #2 esteve
    (23/06/20 05:57)

    Pero que pesats !!! Ja em direu que tenim en comu amb aquests paisos !!! Res de res. Ara que l'excusa de poder fer viatges com el del Gallardo de turisme a Peru ja no existeix amb el Corona, potser que eliminem aquesta presa de pel d'una vegada no ?

    Respondre
  • #1 Nazaret
    (23/06/20 03:09)

    No serveix per re.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts