Art

El 'Mata Mua' podria exhibir-se aquest estiu al Museu Thyssen

El 'Mata Mua' podria exhibir-se aquest estiu al Museu ThyssenAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carmen Cervera va anunciar ahir en una entrevista publicada al diari espanyol ABC que el Mata Mua, el famós quadre de Paul Gauguin, podria exposar-se aquest estiu el Museu Carmen Thyssen Andorra. El llenç va sortir del Museu Thyssen de Madrid cap a Andorra durant el tancament per la pandèmia en veure que les negociacions amb el govern d’Espanya per a la pròrroga de la cessió de les obres de la seva propietat “es complicaven”. Cervera assenyala en l’entrevista sobre el Mata Mua i la seva sortida de Madrid que “si no vull, no torna. Segurament, el prestaré per a una exposició al museu d’Andorra. Podria ser aquest estiu”.

El Mata Mua, que assegura que no vol vendre, és la joia de la corona de la seva col·lecció. El va treure del Museu Thyssen de Madrid, conjuntament amb Cavalls de carreres en un paisatge (1894), de Degas; Martha McKeen de Wellfleet (1944), de Hopper i El pont de Charing Cross (1899), de Monet, després d’obtenir per silenci administratiu el permís d’exportació de les obres.

La baronessa es defensa en l’entrevista de les acusacions de “xantatgista” que l’exministra de Cultura espanyola Ángeles González Sinde va abocar sobre ella després que fa dues setmanes el Mata Mua es convertís en el protagonista de les desavinences entre Cervera i el govern de Madrid.

“No he fet xantatge a ningú en la meva vida. No conec la paraula xantatge. No està en el meu vocabulari ni en la meva manera de ser. No tinc per què fer xantatge. Són els meus quadres”, diu la baronessa en l’entrevista. “Ja n’hi ha prou! Que no tinc sentit públic? I què és prestar la meva col·lecció gratuïtament a Espanya des del 92, obrir un museu a Màlaga i ara un museu a Catalunya? Però, què és això?”, es pregunta, al temps que insisteix que no “té intenció de vendre” el Mata Mua.

Cervera afegeix a l’entrevista que s’està plantejant obrir un altre museu Thyssen fora d’Espanya, similar al que hi ha Andorra.

tracking