Agricultura

Govern pagarà tres euros al dia per cada gos i 29 cèntims per cada gat de la canera

La gestió del refugi per a cans tindrà un cost de 43.209 euros anuals i la dels felins, de 21.069

Govern pagarà tres euros al dia per cada gos i 29 cèntims per cada gat de la caneraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern pagarà a l’adjudicatari del servei de la canera oficial tres euros al dia per cada gos que hi faci estada i a l’adjudicatari de la gatera oficial 29 cèntims d’euro diaris per cada felí acollit. Així s’indica al plec de bases del concurs per a la concessió de la gestió de les prestacions de servei públic de la gossera i la gatera oficials que el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va treure a licitació fa unes setmanes. Al plec s’assenyala que l’estimació base per a la gestió dels serveis públics de la gossera i de la gatera oficial objecte del concurs és de 62.278 euros.

La licitació està dividida en dos lots. El primer és el de la gestió dels serveis públics de la gossera oficial amb un cost màxim estimat del 75% de l’estimació base, que es correspon amb un import de 43.209 euros anuals. El segon lot és el de la gestió dels serveis públics de la gatera oficial amb un cost màxim estimat del 25% de l’estimació base, que es correspon amb un import de 21.069 euros anuals.

Cal recordar que les instal·lacions de la gossera i la canera oficial estan ubicades a la Borda Vidal de Sant Julià de Lòria i que aquest terreny és propietat del Govern. Al recinte perimetral de la gossera s’hi troben 42 cubicles o gàbies destinades a l’acollida dels gossos, així com un magatzem per a equipament i material de neteja i un petit local destinat a poder acollir aquells animals que puguin requerir atencions temporals específiques per raons de salut o altres. La gatera oficial està ubicada a la planta baixa de l’edifici de la Borda Vidal pròpiament dita i està formada per una sala de quarantena, tres sales destinades a l’acollida dels animals, amb una capacitat per a acollir un màxim de 50 gats.

Les instal·lacions disposen de quatre cubicles o gàbies exteriors destinades a poder acollir aquells animals extraviats o abandonats que arriben a la gossera i gatera oficial a través dels serveis de recollida del comuns o bé per a altres vies fora del seu horari habitual de funcionament.

El Govern vol contractar els serveis d’una empresa, d’una fundació o d’una associació per a la realització de la gestió dels serveis públics inherents a les funcions atribuïdes a la gossera i la gatera oficials, consistents principalment a assegurar-ne el funcionament per permetre el manteniment de la població resident de gossos i gats que hi puguin ingressar, així com efectuar les gestions administratives corresponents a fi de poder assegurar-ne la identificació, el registre i donat el cas, la seva custòdia o la cessió en adopció d’acord amb els procediments legals i administratius.

tracking