x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Bartumeu titlla de “penosa” la rebaixa dels sous del Govern

Donsión i Bartumeu i durant la roda de premsa.

Bartumeu titlla de “penosa” la rebaixa dels sous del Govern

Donsión i Bartumeu i durant la roda de premsa.

L. J.
Actualitzada 21/06/2020 a les 07:02
El president del partit polític Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, va afirmar ahir que la formació “està molt preocupada per la situació econòmica del país”. Ho va manifestar fent al·lusió a la gestió del Govern durant la pandèmia, ja que consideren que “Andorra necessita polítiques que revifin el sector econòmic” i puguin contrarestar l’augment del 43% de les persones que es troben en situació d’atur. “Necessitem una solució de país, entenem que la crisi només ha fet que començar i estem veient com l’executiu no té cap mena d’intenció d’actuar per revertir la conjuntura en la qual es troba el Principat”, va dir.
Bartumeu també va posar de manifest que durant l’assemblea general que van celebrar ahir al matí, on van assistir un total de 55 afiliats al partit, van poder compartir amb les conselleres progressistes a les corporacions comunals d’Ordino i Andorra la Vella com han treballat les administracions durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. “Els comuns han tingut una intervenció important i discreta en tota la crisi, les companyes ens han traslladat que a través de les seves intervencions el Govern ha canviat protocols per adequar-los a les necessitats de la ciutadania”, va destacar el president progressista.

Tanmateix, Bartumeu va manifestar que el paper de la majoria governamental en la reducció dels salaris dels càrrecs públics ha estat “penosa”. “No era necessària cap llei per reduir els sous, és una decisió pressupostària, a més tenint en compte que només és una mesura per als pròxims sis mesos”, va apuntar. I va matisar que quan va ser cap de Govern el 2009, “el primer que vaig fer va ser pactar la reducció dels salaris en un 12,5%, per donar exemple com a administració, una acció que queda molt lluny de la realitzada per a l’actual majoria”.
En referència a l’adhesió del partit a la Internacional Progressista, SDP iniciarà els tràmits la setmana vinent.
Etiquetes
  • #5 tutonicotico
    (22/06/20 07:31)

    EL QUE ÉS PENÓS ÉS AQUESTA MANIA QUE TENIM DE SEMPRE CRITICAR-HO TOT ! 

    Respondre
  • #4 Marc
    (22/06/20 00:45)

    No cal rebaixar el sou uns mesos a ningú per quedar bé. Cal reduir el nombre de politics, de funcionaris que no es necessitin, de secretaris d'estat, assessors i càrrecs de confiança. Només trobem aquesta solució : rebaixar el sou, la més fàcil. No agafeu més gent i redui despeses inutils d'una vegada.

    Respondre
  • #3 La vaca flaca
    (21/06/20 09:41)

    Mes Penós que la seva etapa.com a cap de govern... Conclusions de cap de Govern a 0 consellers al últim Mandat.
    no cal dir res més.

    Respondre
  • #2 laura
    (21/06/20 09:29)

    Home, que 11 anys després vulgui treure pit del desastre d'aquells dos anys té gràcia i mèrit. Però almenys que ho expliqui bé. És cert, quan va arribar es va baixar el salari, però no explica que el següents governs no el van tornar a pujar. És a dir, tant la rebaixa de l'any 2012 com aquesta d'ara s'han fet sobre el salari ja rebaixat pel Bartumeu. El resultat: tant el Govern de l'Espot com els del Martí cobraven menys que ell. Jaume si es vols fer veure que ets transparent fes-ho bé. Dit això el Govern i el Consell actual han gestionat la mesura actual fatal. 

    Respondre
  • #1 Tor
    (21/06/20 09:04)

    A mi tambe em té incredul que els politics cobrin lo que cobrin i que no hagueu tingut ni 1 sol gest amb els voluntaris, que ens han salvat el cul... per no parlar dels sanitaris... no m'ho puc creure com sou tant insensibles, ben be veiem com sou

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts