Pandèmia mundial

Salita supera les comprovacions de Salut i reprèn avui les visites

L’equip tècnic “no ha trobat indicis” de cap mala praxi amb relació als protocols sanitaris

Salita supera les comprovacions de Salut i reprèn avui les visites familiarsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència Domus Vi Salita fa un pas més cap a la normalitat i, en la línia de les mesures que ja preveuen la resta de centres del país, permetrà a partir d’avui les visites familiars seguint els protocols establerts pel ministeri de Salut. El geriàtric va prendre ahir la decisió després de comptar amb el vistiplau del Govern, que va realitzar a l’interior de les instal·lacions unes comprovacions tècniques encapçalades per la metgessa Mireia Garcia.

Segons van informar fonts governamentals, la delegació de salut que es va traslladar al centre “no va trobar indicis” de cap mala praxi que fes pensar que s’haguessin incomplert els protocols. En aquest sentit, durant la jornada d’ahir també es va aprofitar per realitzar una formació als professionals de la residència amb vista a aquesta nova fase de reobertura.

Per tot plegat, el director de Salita, Ernest Saiz, va celebrar l’anhelada validació del ministeri. “Permetre les visites familiars és molt important per al suport emocional dels residents. Hi ha moltes persones que realment ho necessitaven”, va comentar. Així mateix, el director de la residència va confirmar que, almenys a curt termini, no es permetran nous ingressos en un centre que actualment compta amb 106 residents. D’aquesta manera, el director del centre va afirmar que recuperaran la planificació d’agenda que ja tenien prevista per a les visites i “anirem trucant als familiars” per concertar dia i hora.

Tal com recull el comunicat que Saiz va fer arribar a les famílies del centre, les franges horàries de visites seran de 10.30 a 12.30 hores i de 15.30 a 20.00 hores, de dilluns a diumenge. Fins a nova ordre, la periodicitat de les trobades es limitarà a una visita setmanal i únicament podrà acudir un familiar per resident. L’accés al centre es realitzarà per dues entrades diferents –una pel lateral de la porta principal i la segona per l’entrada de la cafeteria– i s’habilitaran dues àrees reservades per a les visites.

Més enllà de les mesures relacionades amb la seguretat i la higiene, la residència Salita també va facilitar un seguit de recomanacions davant els sentiments que poden aflorar durant les visites. Per aquest motiu, en la carta es va assenyalar la importància de planificar prèviament les visites per “prevenir l’impacte” que poden generar canvis físics o cognitius que hagin patit els residents durant els darrers mesos. D’altra banda, l’escrit reflecteix la necessitat d’evitar caure en el sentiment de culpabilitat per part dels familiars i naturalitzar la por com un element que està intrínsecament relacionat a la pandèmia.

Com a conclusió, Saiz va sostenir que des de Salita “continuarem treballant amb la mateixa exigència i garantint la màxima seguretat pel bé dels residents i de les famílies”.

NEGATIU DE LES 143 TMA A LES ESCOLES

El ministeri de Salut va realitzar ahir un total de 144 proves TMA a escoles dels tres sistemes educatius, de les quals 81 han estat a docents i 63 a alumnes. Tots els professors van donar negatiu i en el cas dels estudiants l'únic resultat positiu que es va detectar va ser el de l’alumna de quart d’ESO del María Moliner. Pel que fa a l’actualització de les dades epidemiològiques, dos residents de Salita que estaven ingressats a l’hospital per la Covid-19 van rebre ahir l’alta mèdica, segons va informar el Govern. Quant a les xifres, es mantenen els 855 casos totals detectats. A més, hi ha 11 persones actives amb la malaltia, 52 defuncions i 792 recuperats.

tracking