El TS rebaixa 6 mesos la pena a Eric Auderset

Corts l’havia condemnat a un any de presó condicional culpable d’un delicte de corrupció

El TS rebaixa 6 mesos la pena a Eric AudersetARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala penal del Superior ha rebaixat a la meitat la condemna a Eric Auderset, que havia estat acusat dels delictes majors de corrupció i tràfic d’influències. Així doncs, en la resolució del recurs presentat per la defensa, el tribunal ha deixat la pena per corrupció en sis meses de presó condicional. En aquest sentit, cal recordar que la sentència contra la qual va recórrer l’advocat defensor, Josep Antoni Silvestre, era d’un any de presó condicional. Per la seva banda, la fiscalia havia demanat 30 mesos de presó.

Eric Auderset era el gestor del grup hoteler dels germans Cierco i estava acusat de pressionar l’aleshores ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, per tal de desimputar-los en el cas BPA. Aquest punt el va fer públic l’excap de Govern Toni Martí en la compareixença al Consell General per tal de donar explicacions entorn al cas. Així doncs, els fets pels quals ahir es va emetre la resolució del recurs es remuntaven al 2016, en què en una reunió celebrada el 26 de juliol d’aquell any Auderset hauria demanat a Saboya aquesta desimputació.

La intenció del director del grup hoteler dels germans Cierco hauria estat que es traslladés el neguit a l’aleshores cap de Govern. A més a més, l’acusat en aquell moment també ostentava el càrrec de cònsol honorari de Suïssa. Segons va explicar el fiscal en el judici celebrat al Superior Auderset va enviar diferents missatges a Saboya en què li explicava el procés per a la desimputació dels germans Cierco i la suspensió de les seves respectives declaracions a canvi de no organitzar una roda de premsa que podia revelar informació sensible i que podia perjudicar al país.

Així doncs, en el seu moment, l’advocat de la defensa, Josep Anton Silvestre, va defensar que no es donaven la situació de tràfic d’influències ni de corrupció i va al·legar que “era un moment de tensió del país i que només es pretenia posar pau”. En aquest sentit, el tribunal va estimar parcialment aquesta demanda, i en la resolució del recurs va manifestar que “no hi ha tràfic d’influències, però sí corrupció”, però que en aquest últim punt “hi ha absència d’ànim de lucre”. A més a més, el magistrat va destacar en la resolució que “falta la professionalitat habitual que es produeix en casos de corrupció”.

D’aquesta manera, la sala penal del Tribunal Superior va rebaixar la pena que havia imposat el Tribunal de Corts, en primera instància, en una judici celebrat el juliol del 2018 i en què es va fer pública la sentència, el setembre del mateix any. Ja en aquella, es va preveure d’absoldre Eric Auderset de tràfic d’influències, però sí que se li va imputar, aleshores, el delicte de corrupció, i va ser per aquest motiu que se li va imposar la pena d’un any de presó condicional, contra la qual va presentar recurs la defensa.

tracking