Duanes

Dos detinguts a Porta per passar 239 cartrons de tabac

Els duaners francesos fan un total de tres intervencions en una setmana

Dos detinguts a Porta per passar 239 cartrons de tabacDUANES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de duana dels Pirineus Orientals van enxampar aquesta setmana dues persones a Porta amb 239 cartons de tabac que provenien d’Andorra. Els detinguts, de nacionalitat francesa, anaven a peu quan van ser sorpresos i van intentar amagar un total de quatre bosses amb el material al bosc.

La duana al llarg de la setmana, però, ha dut a terme altres operacions de confiscació. Una segona acció té a veure amb cinc excursionistes que anaven per una carretera de muntanya a la frontera nord, els quals van ser descoberts mentre portaven un total de 178 quilos de caixes de cigarrets. En aquest cas els cinc es tractava de contrabandistes amb nacionalitat espanyola i van ser arrestats per la brigada policial de Carcassona.

Finalment, aquesta setmana es va procedir a una tercera confiscació amb 122 quilos de tabac que transportaven uns conductors que anaven per una carretera dels Pirineus Orientals.

Amb tot, els funcionaris de duanes asseguren que han augmentat les seves confiscacions des de l’1 de juny, dia en què es va permetre l’accés de francesos al Principat.

Els traficants, segons fonts properes a la duana, han rebut sancions econòmiques que equivalen a una o tres vegades el preu dels cartrons a França. A més, el tabac trobat ha estat comissat i posteriorment serà destruït i els responsables estan subjectes a enjudiciament fiscal.

Cal recordar que la duana francesa autoritza la importació de fins a 300 cigarrets com a màxim entre Andorra i França, és a dir, un cartró i mig.

tracking