TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Cues de prop de dos quilòmetres per sortir per la frontera del riu Runer

Des de primera hora d'aquest matí i fins el migdia s'han generat importants retencions de vehicles que avançaven molt lentament

Cues d'un quilòmetre i mig per sortir per la frontera del riu Runer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La frontera del riu Runer ha acumulat cues importants des de primera hora del matí. Segons Mobilitat, a les 9 h ja superaven el quilòmetre i mig i s'ha arribat a fregar els dos quilòmetres, arribant a l'alçada del Punt de Trobada. Malgrat haver habilitat un segon càrril, la policia espanyola ha estat demanant documentació a tots els vehicles, per la qual cosa avançaven molt lentament, amb més d'una hora d'espera per sortir del país. Cap a la 13 h del migdia el trànsit dens s'ha anat diluint i les retencions han finalitzat.

És el segon dia seguit de cues importants en direcció Espanya ja que ahir lapossibilitat de desplaçar-se per tot Catalunya ja va generar retencions d'unallargada similar per sortir per la frontera hispanoandorrana, tot i que les d'aquest matí han estat superiors. Les concentracions de vehicles ahir es van produir entre les dues i les sis de la tarda, quan el servei de Mobilitat va demanar a la duana que activés els dos carrils fronterers per agilitzar i descongestionar la sortida del Principat. A partir de les set de la tarda la circulació va ser fluïda, malgrat que es van produir petites retencions per la demanda de documentació que sol·liciten els funcionaris d’ambdós trams fronterers.

Des de Mobilitat van recomanar que per donar fluïdesa a la circulació els habitants que tinguin la intenció de desplaçar-se cap a Catalunya portin tota la documentació necessària per fer-ho i planifiquin la ruta amb antelació per evitar un col·lapse al punt fronterer. Així, van apuntar que la millor opció per evitar retencions de trànsit és avançar l’hora de les partides.

Quant a la previsió del servei de cara al cap de setmana, van manifestar que tenint en compte que es tracta d’una situació excepcional que no s’havia viscut mai, no tenen cap mena de previsió del nombre de vehicles que vulguin marxar del país. Tanmateix, van assenyalar que es mantenen a l’expectativa per activar els dispositius necessaris per assegurar una sortida ordenada.

El cos de policia també reforça els serveis de seguretat viària en previsió d’un possible augment del trànsit durant el cap de setmana per protegir i vigilar la mobilitat a tot el país, ja que diumenge s’aixeca l’estat d’alarma a Espanya i es preveu que arribin els primers turistes de l’estat veí.

Cues d'un quilòmetre i mig per sortir per la frontera del riu Runer

tracking